Bageriet Bake My Day väljer Explore Arlandastad – skapar 200 nya arbetstillfällen

PUBLICERAT 06 April 2022

Bake My Day AB väljer Explore Arlandastad som platsen för sitt nya bageri. Ett 15-årigt hyresavtal gör Bake My Day till en självklar lokal producent av färska premium bakverk. Bageriets nya byggnad på cirka 10 000 kvadratmeter skapar fler möjligheter för bolaget att expandera och arbeta mer hållbart.

Bageriet Bake My Day AB till Explore Arlandastad

Bageriet får ett strategiskt läge direkt vid E4:an och Arlanda Flygplats, mitt emellan Stockholm och Uppsala. För Bake My Day (som bakar bröd och bakverk åt grossister, livsmedelshandlare, hotell och andra företag och återförsäljare) är läget väl valt. Med verksamhetens hållbara lokaler, som öppnar vid årsskiftet 2023/2024, har Bake My Day för avsikt att öka sin produktion. Det kommer initialt bidra med 150 nya arbetstillfällen och över 200 nya arbetstillfällen på sikt.

För att hantera vår pågående expansion har vi letat efter tillgängliga ytor i Stockholmsregionen. Vi har involverat flera fastighetsutvecklare och kommuner och insåg att större ytor är väldigt svåra att hitta. Speciellt med en kort tidsplan på 24 månader. Där har Arlandastad Group varit unika i sitt erbjudande: Explore Arlandastad erbjuder det vi behöver, plats att växa. Vi är otroligt nöjda med hur professionella de är och flexibla med att hitta långsiktigt hållbara lösningar för båda parter. Vi tror på platsens utveckling och vi ser fram emot att snart öppna i våra nya lokaler, säger Moses Isik VD, Bake My Day Holding AB.  

–  Det är glädjande med det fortsatt positiva gensvar vi får från marknaden som visar på högt intresse för att etablera eller expandera sin verksamhet hos oss i Arlandastad. Vi ser fram emot ett nära samarbete med Bake My Day för att tillsammans skapa ytterliga värden för platsen, säger Erik Nyberg Chef Fastighetsförädling, Arlandastad Group.
 

Flygbild över stadsdel 1 i Explore Arlandastad där Bake My Day kommer öppna sitt bageri 2023/2024.
Bageri Bake My Day AB