Etapp två av Scandinavian XPO rivstartar med nytt longstay

PUBLICERAT 08 juni 2021

Stockholm Hotel Apartments öppnar longstayhotell på 2000 kvm i nya mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO. Det nya longstayhotellet planeras genomgående med återbruk i fokus för att minimera koldioxidavtrycket på miljön samtidigt som man ser till att in- och utcheckning är fullt tillgänglig genom digitala former. Stockholm Hotel Apartments välkomnar gäster för övernattning från april 2022.

Klas Nygren och Stefan Pedersen Stockholm Hotel Apartments

Nu förbereder Stockholm Hotel Apartment öppningen av sitt fjärde longstayhotell beläget i etapp två av Scandinavian XPO. Med 20 minuter till Stockholm och Uppsala och fem minuter till Stockholm Arlanda Airport är läget optimalt för exempelvis affärsresenärer, eventbolag, utbildning och för dem som arbetspendlar till och från området och som har behov av longstay.

Med tanke på den expansion som pågår i Arlandaområdet är en etablering i Explore Arlandastad strategiskt viktig för oss. Vi kommer kunna möta upp efterfrågan både från dem som arbetspendlar till och från området permanent men även för dem som exempelvis bygger upp mässor och event eller arbetar med någon av de många olika byggprojekt som pågår i området. Vi kommer erbjuda våra gäster en flexibel och alternativ boendeform, säger Stefan Pedersen, Senior Partner Stockholm Hotel Apartments.

Stockholm Hotel Apartments kommer erbjuda 68 effektiva rum fördelat på två våningsplan med en välkomnande lobby. Alla rum har eget badrum och pentry med möjlighet att tillaga egen mat samt tillgänglighet till gemensam tvättstuga. I det direkta närområdet kan man även ta del av befintlig service som exempelvis träning, hälsa och mat.

Vi har i flera års tid märkt av en ökad efterfrågan på longstay i området och med mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO är efterfrågan högre än någonsin. Stockholm Hotel Apartments blir ett jättevälkommet komplement till det utbud som finns här idag. Det är fantastiskt när goda idéer som den här verkligen får ta plats, säger Erik Nyberg, Projektchef på Arlandastad Group, som är ägare av Scandinavian XPO.    

När befintliga lokaler anpassas ser man till att återbruka allt som är möjligt att återbruka samtidigt som man inreder med återbrukade möbler. De delar i rivningsprocessen som blir över kommer även återanvändas till andra lokalytor i andra delar av Scandinavian XPO:s etapp 2.

Stockholm Hotel Apartments har expanderat de senaste åren och erbjuder en attraktiv och alternativ boendeform för tillfälligt långtidsboende. Bolaget finns redan etablerade i Stockholm och Halmstad och öppnar i Uppsala under innevarande år.
 

Om Scandinavian XPO
Scandinavian XPO är en mötes- och evenemangsarena i Explore Arlandastad. Här finns flexibla ytor anpassade för alla typer av möten mellan människor; Stora evenemangs- och mässhallar. Konferenslokaler, hotell och restauranger. Service och aktiviteter för hälsosamma, omväxlande möten – allt fem minuter från Arlanda Flygplats. Scandinavian XPO är Nordens närmaste mötesplats.

Om Arlandastad Group
Scandinavian XPO ägs av Arlandastad Group AB – ett fastighetsbolag vars affärsidé är att identifiera strategiska markområden och utveckla fastigheter till dess fulla potential. Vi skapar mervärde genom ett gott affärsmannaskap, strukturerade och kreativa processer i nära samarbete med utvalda partners, en stark förankring i samhället och finansiella muskler som ger bolaget uthållighet.

Pressbilder:

https://explorearlandastad.se/sv/nyheter-press/en-liten-glimt-av-nagot-storre 

För ytterligare information, kontakta:

Dieter Sand, CEO
Arlandastad Group AB

Dieter.sand@arlandastad.se
072 225 37 71

Stefan Pedersen
Stockholm Hotel Apartments 

stefan@stockholmhotelapartments.se

072 351 77 33