Jennie Claesson ny VD för Airport City Stockholm

PUBLICERAT 04 April 2019

Jennie Claesson blir ny VD för Airport City Stockholm. Hon kommer närmast från uppdraget som tillförordnad regionchef för Handelskammaren i Uppsala län, som är en del av Stockholms Handelskammare.

Jennie Claesson blir ny VD för Airport City Stockholm. Hon kommer närmast från uppdraget som tillförordnad regionchef för Handelskammaren i Uppsala län, som är en del av Stockholms Handelskammare.
 Sverige är beroende av att Arlanda växer och flygplatsstaden tjänar en viktig roll i detta, det är här människor kan mötas och utveckla sina idéer – det är då innovation skapas, säger Jennie Claesson i en kommentar.

Airport City Stockholm befinner sig i en mycket expansiv fas och antalet förfrågningar på stora evenemang och nya etableringar inom staden ökar. Idag arbetar 27 000 personer i staden och visionen om Sveriges enskilt största arbetsplats med 50 000 personer på plats 2030 ligger fast.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med styrelse, kollegor och delägarbolagen få ta Airport City Stockholm till nästa nivå, att bygga stad på riktigt. Att få fler företag att etablera, verka och expandera här. För det är genom möten som hållbara innovationer sker. Här har vi en självklar plats – mitt i Sveriges snabbast växande affärsregion, säger hon.

Leif West, styrelseordförande i Airport City Stockholm:

– Vi är mycket glada att kunna presentera Jennie Claesson som ny vd för bolaget. Jennie är väl insatt i bolagets visioner och processer från hennes tidigare roll hos Stockholms Handelskammare som är en av bolagets viktigaste samarbetspartner. 

Jennie Claesson tillträder uppdraget senast den 3 juni.

 

Presskontakter:

Åsa Larsson, kommunikationsansvarig Airport City Stockholm
mail: asa@larssonbjareklint.se
mobil: 070-347 20 41

Leif West, styrelseordförande Airport City Stockholm
mail: leif.west@gelba.se
mobil: 070-412 96 45

Airport City Stockholm AB är ett marknadsbolag som bygger en klimatsmart plattform för att utveckla Sveriges första flygplatsstad. Bolaget drivs gemensamt av Arlandastad Holding, Swedavia och Sigtuna kommun. Ambitionen här är att fördubbla antalet arbetstillfällen från dagens 27 000 till 50 000 arbetsplatser före 2030. 
www.airportcitystockholm.com

Dokument

Jennie Claesson , vd Airport City Stockholm