Nu öppnar Scandinavian XPO – Nordens närmaste mötesplats

PUBLICERAT 11 februari 2021

Mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO står nu färdig och öppnar nu upp första etappen på 40 000 kvm. I arenan, som ligger ett stenkast från Arlanda flygplats, finns stora evenemangs- och mässhallar, konferenslokaler, Quality Hotel Arlanda XPO och restauranger samt service och aktiviteter för hållbara möten.

Mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO står nu färdig och öppnar nu upp första etappen på 40 000 kvm. I arenan, som ligger ett stenkast från Arlanda flygplats, finns stora evenemangs- och mässhallar, konferenslokaler, Quality Hotel Arlanda XPO och restauranger samt service och aktiviteter för hållbara möten.

Scandinavian XPO är Sveriges nya mötesplats, belägen endast fem minuter från Arlanda flygplats. Sveriges nya mötes- och evenemangsarena särskiljer sig genom sin unika placering, urval av faciliteter och flexibilitet som tillsammans gör Scandinavian XPO till Nordens främsta mötesplats. Arenan har inte bara moderna och flexibla lokaler med kapacitet för såväl stora event som små konferenser, inom gångavstånd finns även Quality Hotel Arlanda XPO, aktiviteter och annat som bygger inspirerande möten. Fördelarna är många inte minst avståndet till Uppsala och Stockholm som endast är 20 minuter, samt de 421 hotellrum som finns under samma tak som mässhallarna.

Världen längtar efter att mötas. Nu står vi förberedda när det återigen blir möjligt att ses. Vi har sett till att platsen har de förutsättningar som krävs för hälsosamma mötesupplägg. Vi står redo med möteslokaler och hotell såväl som närodlad mat och spännande aktiviteter. Här finns exempelvis möjlighet till padel, gym, skjutbiograf, testbanor för fordon på asfalt och terräng. Man kan även golfa eller boka in en ölprovning på det lokala bryggeriet. Vi har givetvis även ökat våra redan högt ställda krav för säkra möten. Nordens närmaste mötesplats gör det lätt att hålla avstånd, berättar Dieter Sand vd, Arlandastad Holding.

Redan nu finns det flera pågående projekt och verksamheter i arenan. En digital studio på 2 500 kvm med tre scener är redan igång och även en pop-up padel i en av hallarna.

– Trots alla utmaningar med pandemin ser vi en stor efterfrågan på vår typ av arena och de upplevelser vi kan erbjuda. Flexibilitet och med möjligheter till alla typer av möten, stora hallar, mysiga konferensmöjligheter kombinerat med digitala möten under säkra förhållanden samt starka ägare gör att vi känner oss hoppfulla inför hösten 2021. Och vi förstår på mängden bokningar från höst 2021 och in i 2024 att våra kunder har förstått fördelarna med att boka upp sitt evenemang, sin mässa eller konferens hos oss, säger Staffan Littmarck, vd Scandinavian XPO.

Quality Hotel Arlanda XPO som är en del av Scandinavian XPO öppnar samtidigt upp dörrarna till ett nyrenoverat hotell. Med sina 421 hotellrum, moderna konferenslokaler och restaurangen Brasserie X erbjuder arenan en helhetsupplevelse för besökarna.

– Jag är oerhört glad över att vi nu äntligen kan öppna dörrarna till Nordens kanske bästa möteshub. Vi smyger igång under våren och räknar med fullt tryck i höst. De ytor vi tillsammans kan erbjuda är oerhört konkurrenskraftiga internationellt sett och jag är övertygad om att vi snabbt kommer att positionera oss och locka stora internationella mässor, kongresser och möten, säger Quality Hotel Arlanda XPO:s VD Jessica Carlde.


Fakta

Om Arlandastad Holding
Arlandastad Holding AB är ett fastighetsutvecklingsbolag som utvecklar Sveriges första flygplatsstad Airport City Stockholm. Bolaget äger och förfogar över 241 hektar mark i direkt anslutning till Arlanda flygplats. I en snabbväxande region i ett av Sveriges strategiskt bästa lägen mellan Stockholm och Uppsala utvecklar vi attraktiva miljöer för möten, kommersiella intressen, forskning och utbildning. Scandinavian XPO är en del av den långsiktiga utveckling som sker i området.

Om Scandinavian XPO
Scandinavian XPO är en mötes- och evenemangsarena i Arlandastad. Här finns flexibla ytor anpassade för alla typer av möten mellan människor; Stora evenemangs- och mässhallar. Konferenslokaler, hotell och restauranger. Service och aktiviteter för hälsosamma, omväxlande möten. Allt fem minuter från Arlanda Flygplats. Scandinavian XPO är Nordens närmaste mötesplats.

Om Quality Hotel Arlanda XPO
Mitt i hjärtat av Scandinavian XPO ligger Quality Hotel Arlanda XPO. Hotellet har ett helt nytt hotelltorn och en i övrigt nyrenoverad anläggning som inkluderar 421 hotellrum, 2202 kvadratmeter stor mötesyta, restaurang, bar, gym och mycket mer. Hotellet är en del av Quality Hotel som är en av Nordens största hotellkedjor med över 60 hotell i Sverige, Norge och Danmark, och marknadsför restaurangerna Brasserie X. Bakom hotellkedjan står Nordic Choice Hotels.

Pressbilder:https://bit.ly/3q5f4NK

För mer information kontakta:

Dieter Sand, vd
Arlandastad Holding AB
dieter.sand@arlandastadholding.se
072 225 37 71

Staffan Littmarck, vd
Scandinavian XPO staffan.littmarck@scandinavianxpo.com
070 344 66 96

Huvudentré Scandinavian XPO
Quality Hotel Arlanda XPO:s nya hotellkropp
Quality Hotel Arlanda XPO Reception
Quality Hotel Arlanda XPO vy över receptionen
Scandinavian XPO Digitalstudio
Scandinavian XPO Hall 1 500 kvm
Scandinavian XPO Hall 1
Entre till Quality Hotel Arlanda XPO
Quality Hotel Arlanda XPO del av reception och bar