Ny huvudgata i Arlandastad öppnad – möjliggör smidigare utveckling av området

PUBLICERAT 11 november 2022

I dag öppnas den nya huvudgatan genom en av stadsdelarna i Explore Arlandastad. Den nya delen av Halmsjövägen är dimensionerad för alla typer av fordon och trafik och har även en generös gång- och cykelbana. Därmed är större delen av huvudinfrastrukturen i området på plats och bidrar till ökad tillgänglighet och smidigare etablering för kommande verksamheter.

Ny huvudgata ppnad Olov Holst tv och Jakob Ahlqvist th inviger vgen

Den nybyggda delen av vägen öppnar upp för trafik 11 nov 2022. Samtidigt som tillgängligheten till och inom området förbättras detaljplaneras och utvecklas fler stadsdelar och kvarter. Ett av områdena som vägen passerar genom är F60 Företagspark, en 125 000 kvm stor företagspark. Vägen möjliggör även smidigare etableringar för kommande verksamheter.

Vår detaljplanering fokuserar på helheten och att skapa en sammanhängande, attraktiv stad där den färdigställda delen av Halmsjövägen är ett viktigt steg i den utvecklingen. Kapaciteten kommer vara fullt utnyttjad om ett antal år men genom att ta investeringen redan nu möjliggör vi en smidigare etablering för kommande verksamheter som ska etablera sig här. Vägen ger utrymme för fler satsningar och nya affärsmöjligheter, säger Jakob Ahlqvist, projektchef för Explore Arlandastad som ägs av Arlandastad Group.

Ytterligare en viktig bit läggs nu till alla de fantastiska investeringar som görs runt Arlanda. Den nya vägen möjliggör fortsatt etablering av företag och därmed tillväxt och arbetsplatser i vår kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun.

För ytterligare information, kontakta:
Sara Johansson, Kommunikationschef
Arlandastad Group
E-mail:
sara.johansson@arlandastad.se

Mobil: 073 034 63 97

Om Arlandastad Group och Explore Arlandastad
Explore Arlandastad är ett unikt, 290 hektar stort område i hjärtat av expansiva Mälardalen. Området ägs och förvaltas av Arlandastad Group, specialister på att identifiera strategiska markområden och utveckla fastigheter till dess fulla potential. Med 20 minuter till Uppsala, 25 minuter till Stockholm och 5 minuter till flygplatsen är Explore Arlandastad nära både Sverige och världen. En accelerator för idéer och verksamheter som behöver utrymme att tänka stort.

Mer om Arlandastad Group finns på www.arlandastadgroup.se
Mer om Explore Arlandastad finns på www.explorearlandastad.se

Arlandastad Groups Certified Adviser är Avanza Bank AB (publ), e-post: ca@avanza.se,
telefon: +46 (0)8 562 250 00.

Ny huvudgata öppnad. Olov Holst (tv) och Jakob Ahlqvist (th) inviger vägen.
Ny huvudgata öppnad i Explore Arlandastad
Ny huvudgata i Explore Arlandastad
Ny huvudgata i Explore Arlandastad