Patric Sjöberg till Scandinavian XPO – tidigare vd:n från Stockholmsmässan axlar rollen som styrelseordförande för nya internationella mötes- och evenemangsarenan

PUBLICERAT 01 juni 2021

Det blir Patric Sjöberg, tidigare vd för Stockholmsmässan, som tar över ordförandeklubban för den nya internationella mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO. Leif West lämnade över ordförandeskapet till Patric den 28 maj samtidigt som Leif kommer sitta kvar i styrelsen.

Patric Sjöberg har 20 års erfarenhet som vd inom besöksnäringen och detaljhandeln både nationellt och internationellt. Han är idag koncernchef på Stromma Group sedan juni 2019, som har verksamhet i 6 länder och på 15 destinationer, och kommer senast från Stockholmsmässan där han verkat som vd för bolaget i 11 år. Med sitt stora kunnande tar han sig nu an den nyöppnade mötes- och evenemangsarenan tillsammans med vd:n Anna Bauer. 

Scandinavian XPO är en fantastisk ny mötesanläggning med stor potential. En unik arena som kombinerar effektiva hallar med mysiga lounge- och konferensytor på ett optimalt sätt. Till skillnad mot exempelvis Stockholmsmässan där de skapar många egna mäss- och mötesformat är Scandinavian XPO formad som en neutral arena med stor flexibilitet för att kunna välkomna alla aktörer samt andra stora mässbolag att förlägga sina egna mötes-, evenemangs-, och mässformat hos oss. Det innebär en liten och snabbrörlig organisation som ser till att hålla koll på kundernas behov på ett agilt sätt, berättar Patric Sjöberg, ny ordförande i Scandinavian XPO AB.

Patrick tog klivet in i ordförandeskapet den 28 maj samtidigt som man börjar se en positiv förändring hos marknaden. Flera stora mötes- och mässformat är bokade under hösten 2021 och förhoppningen att världen börjar återvända är stor. 

Vi är glada över att Patric, likt oss, ser det höga värdet i Scandinavian XPO som en internationell mötes- och evenemangsarena samtidigt som Maria Rankka, tidigare vice ordförande på Stockholmsmässan, tagit plats i styrelsen i Scandinavian XPO:s ägarbolag Arlandastad Group. Med deras spetskompetens inom branschen kommer Explore Arlandastad med Scandinavian XPO i täten ta position som Sveriges och Nordens mest självklara mötesplats, säger Leif West, avgående ordförande Scandinavian XPO.

Scandinavian XPO:s styrelse består därmed av Patric Sjöberg (Ordförande), Leif West och Dieter Sand.

Fakta:

Om Scandinavian XPO
Scandinavian XPO är en mötes- och evenemangsarena i Explore Arlandastad. Här finns flexibla ytor anpassade för alla typer av möten mellan människor; Stora evenemangs- och mässhallar. Konferenslokaler, hotell och restauranger. Service och aktiviteter för hälsosamma, omväxlande möten – allt fem minuter från Arlanda Flygplats. Scandinavian XPO är Nordens närmaste mötesplats.

Om Arlandastad Group
Scandinavian XPO ägs av Arlandastad Group AB – ett fastighetsbolag vars affärsidé är att identifiera strategiska markområden och utveckla fastigheter till dess fulla potential. Vi skapar mervärde genom ett gott affärsmannaskap, strukturerade och kreativa processer i nära samarbete med utvalda partners, en stark förankring i samhället och finansiella muskler som ger bolaget uthållighet.  

Pressbilder: 
https://explorearlandastad.se/sv/nyheter-press/en-liten-glimt-av-nagot-storre

 

Patric Sjöqvist ordförande Scandinavian XPO