Petter Stordalen utökar till 1400 rum i Airport City Stockholm

PUBLICERAT 26 juni 2019

Den nya mötesdestinationen Scandinavian XPO som växer fram i Arlanda expanderar ytterligare genom utökat samarbete med stordalenkontrollerade Strawberry Living. Förutom den redan pågående om- och tillbyggnationen av befintliga Quality Airport Hotel Arlanda på 420 hotellrum tillkommer nu cirka 50 enheter för ett Longstay – lägenheter för långtidsboende.

Den nya mötesdestinationen Scandinavian XPO som växer fram i Arlanda expanderar ytterligare genom utökat samarbete med stordalenkontrollerade Strawberry Living. Förutom den redan pågående om- och tillbyggnationen av befintliga Quality Airport Hotel Arlanda på 420 hotellrum tillkommer nu cirka 50 enheter för ett Longstay – lägenheter för långtidsboende. Vilket innebär att Strawberrykoncernen med Strawberry Living och Nordic Choice Hotels kommer operera över 1400 rum år 2021 i Arlandaområdet.

Med Strawberry Livings nya Longstay-satsning breddas utbudet av olika boendealternativ. Det utökade samarbetet innebär att destination Scandinavian XPO tillsammans med Strawberry Living och Nordic Choice Hotels i Q1 2021 kommer erbjuda närmare 500 hotellrum inom destinationens väggar och totalt 800 hotellrum i den direkta närheten.

– Det här känns riktigt, riktigt spännande. Arlanda är en av de snabbast växande regionerna i Norden och en plats som vi tror på och ser en fortsatt stark utveckling för i framtiden. Det finns ingen annan plats där vi har valt att samla så många hotellrum och vi kommer arbeta aktivt för att få både hotellen och longstay samt området att växa sig ännu starkare, säger Petter A Stordalen.

Strawberrykoncernens satsning innebär att Clarion Hotel, Quality Airport Hotel, Comfort Hotel och Longstay genom Strawberry Living finns representerade i Arlandaområdet.

– Samarbetet med Strawberrykoncernen lyfter hela mötesdestinationen. Att Petter och hans bolag väljer att expandera sin verksamhet tillsammans med oss säkerställer en hög kvalitetsnivå för hela destinationen Scandinavian XPO som november 2020 kommer inhysa 40 000 m2 mässa, möten, konferens och hotellverksamhet, avslutar Per Taube, styrelseordförande i Arlandastad Holding AB.

Presskontakt:

Dieter Sand, vd Arlandastad Holding
mail: dieter.sand@arlandastadholding.se
mobil: 072-225 37 71

Mattias Stengl, vd Strawberry Living
mobil: 070-216 54 71

Strawberry Living AB är moderbolaget till Företagsbostäder och Personalbostäder. Bolaget ägs till 60 procent av Petter Stordalen genom Nordic Choice Hospitality Group, 38 procent av Preservo Holding AB samt 2 procent av Charlotte Dellblad AB. Bolagens verksamhet omfattar idag förmedling av 2200 lägenheter på orterna Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Linköping, Karlskrona och Älmhult. Ambitionen är att växa kraftigt på den nordiska marknaden och gå i bräschen för att introducera nya tjänster och upplevelser i sitt segment samt hitta synergier med närliggande verksamheter.

Dokument

Petter A Stordalen med Per Taube