Starka profiler blir affärsutvecklare i Airport City Stockholm

PUBLICERAT 17 september 2019

I höst får Arlandastad Holding förstärkning av f.d. kommundirektören Christer Wikström och f.d. vd:n Magnus Almquist som bolagets nya affärsutvecklare. Christer och Magnus uppdrag blir att utveckla befintliga och nya etableringar inom Arlandastad Holdings markinnehav i Airport City Stockholm.

I höst får Arlandastad Holding förstärkning av f.d. kommundirektören Christer Wikström och f.d. vd:n Magnus Almquist som bolagets nya affärsutvecklare. Christer och Magnus uppdrag blir att utveckla befintliga och nya etableringar inom Arlandastad Holdings markinnehav i Airport City Stockholm.
– Att både Christer och Magnus valt att arbeta med oss känns otroligt spännande. De har båda två en lång erfarenhet av affärsutveckling på olika nivåer och ett stort kontaktnät som blir en viktig del i den fortsatta utvecklingen av bolaget. Nu kan vi öka byggtakten ännu mer, berättar Dieter Sand, vd Arlandastad Holding.

Christer Wikström har lång erfarenhet från olika befattningar inom Sigtuna Kommun. Han kommer närmast från rollen som kommundirektör och dessförinnan arbetat som bland annat näringslivschef med uppdrag att stärka kommunens position i regionen. Han är väl insatt i kommunens och flygplatsens utmaningar och möjligheter.

– Jag har haft förmånen att under många år arbetat sida vid sida med Arlandastad Holding mot ett gemensamt mål; en livskraftig kommun och flygplatsstad. Jag har under dessa år samlat på mig kunskap och erfarenhet om området som kommer bidra till min nya tjänst som affärsutvecklare, bland annat inom företagsetableringar, förhandlingar och markförsäljning, berättar Christer Wikström, blivande Affärsutvecklare Arlandastad Holding.

Christer tillträder sin nya roll den 14 oktober 2019.

Magnus Almquist har många års erfarenhet av ledande befattningar inom logistik- och utbildningsbranschen. Senast som affärsområdeschef på Yrkesakademin och som vd för Grönlunds Yrkesutbildningar.

– Jag har levt nära Arlandastad Holding i olika konstellationer sedan 2012 och har sedan dess förstått vilka möjligheter som finns i området, speciellt för företag och organisationer som har fördel av att mötas, arbeta tillsammans och vara flygplatsnära. Min erfarenhet som tidigare hyresgäst och beställare av fastigheter och lokaler under många år gör att jag snabbt kan sätta mig in i kundens situation och på så sätt bidra till att den gemensamma affären blir fördelaktig och långsiktig för alla parter. Att jag dessutom de senaste tio åren har arbetat i företag med stark koppling till fordonsbranschen gör det hela inte sämre.

Magnus tillträde sin nya roll som affärsutvecklare den 2 september 2019.

Dokument

Christer Wikström (t.h i bilden) och Magnus Almquist (t.v i bilden) blir nya affärsutvecklare i Airport City Stockholm, genom Arlandastad Holding.
Chrsiter Wikström som ny affärsutvecklare.
Magnus Almquist som ny affärsutvecklare