Stockholm Hotel Apartments öppnar longstay i Explore Arlandastad

PUBLICERAT 02 maj 2022

Den 1 maj öppnade Stockholm Hotel Apartments Arlanda XPO dörrarna för sina första övernattande gäster vid mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO i Arlandastad. Därmed får Explore Arlandastad sitt första longstay-hotell intill ett av områdets starkaste mötesplatser.

Med 68 effektiva rum fördelat på två våningsplan och en välkomnande lobby är Stockholm Hotel Apartments målgrupp främst affärsresenärer, medarbetare till eventbolag, utbildningar eller flygplatsrelaterade företag och de som arbetspendlar till och från Arlandastad.  Rummen är välplanerade, funktionella samtidigt som de är välkomnande och flexibla. När Stockholm Hotel Apartments slog upp dörrarna den 1:a maj var det med en självklar målbild – att ge Explore Arlandastad en attraktiv, alternativ boendeform som gör tillfälligt långtidsboende bekvämt och välkomnande. 

– Genomtänkta lösningar säkrar den bekvämlighet longstay-gäster behöver. Till exempel är funktionell förvaring väldigt viktigt. För våra gäster är boendet ett andra hem, där trygghet och tillgänglighet värdesätts lika högt som smidighet och funktion, kommenterar Stefan Pedersen, Senior Partner Stockholm Hotel Apartments om varför de valde att etablera sig i Explore Arlandastad.  

Longstay-boendet är en del av pågående byggetapp 2 av Scandinavian XPO och de intilliggande ytorna. Hela processen har präglats av ett starkt hållbarhetstänk med återbruk och återvinning av material och klimatsmarta lösningar.  

– Sett till den helhet som Explore Arlandastad erbjuder är det här en satsning som kompletterar utbudet för våra gäster och besökare, men även människor som arbetar i närområdet. Scandinavian XPO med sina stora mässor och attraktiva mötes- och eventlokaler är en stark mötesplats som genererar både en stark ström av besök och arbetstillfällen i området, säger Erik Nyberg, Chef Fastighetsförädling på Arlandastad Group, som äger Scandinavian XPO.   

Välkomnande och funktionellt i ett

130 lägenheter totalt. En färgskala med varma färgtoner med antracitgrått kök. Pentrykök med induktionshäll, väl utvald köksutrustning, kylskåp med frysfack. Kaklat badrum med takdusch, toalett och en kommod med bra förvaringsmöjligheter. Effektivt planerat med plats för både måltider, återhämtning och umgänge.  
 
– Det är de små, genomtänkta lösningarna som säkrar den bekvämlighet som gör skillnad för alla som bor hemifrån länge. Till exempel är funktionell förvaring väldigt viktigt, säger Stefan Pedersen, Senior Partner Stockholm Hotel Apartments.   

Longstay-boendes gäster kommer vara allt ifrån affärsresenärer, medarbetare till eventbolag, utbildningsdeltagare eller flygplatsrelaterade företag. Även de som regelbundet eller löpande arbetspendlar till och från Arlanda eller närliggande områden.  
 
– Här ska det kännas rätt att bo allt ifrån en natt då och då eller regelbundet i hela veckor eller flera månader. För longstay-gäster blir boendet som ett andra hem, där trygghet och tillgänglighet värdesätts lika högt som smidighet och funktion. Vi hoppas att vår lobby med sköna sittgrupper, sällskapsspel och Playstation-hörna kommer uppskattas. Vi kommer även erbjuda möjlighet att beställa färdiga matkassar med färdiga recept med olika teman.   

Framåtanda och framtidstro - och en hållbar byggprocess

Stockholm Hotel Apartments Arlanda XPO ryms inom befintliga lokaler vid mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO och hela byggprocessen har planerats noggrant för att säkra återbruk och minimera koldioxidavtrycket.  Uppbyggnationen har präglats av smidiga processer och en gemensam vilja att komma vidare, pandemin till trots. 

– Här finns verkligen framåtanda och framtidstro som krävs för att lyckas med en byggprocess och nyetablering. Från första samtal och hela vägen, har det gått otroligt smidigt att arbeta med alla involverade i byggnationen i Explore Arlandastad, berättar Stefan Pedersen.
 
Han ser att det inom Explore Arlandastad finns många företag och satsningar som grundar sig i en slags gemensam anda - att hitta lösningar, se möjligheter och köra på.  
 
– Här hittar man verkligen vägar framåt i alla lägen! Stockholm Hotel Apartments är den pusselbit som gör Explore Arlandastad till en destination med ett komplett utbud av olika övernattningsmöjligheter för olika behov och vistelselängder. Något som vi såklart är väldigt stolta över.

Om Scandinavian XPO

Scandinavian XPO är en mötes- och evenemangsarena i Explore Arlandastad. Här finns flexibla ytor anpassade för alla typer av möten mellan människor. Det finns olika stora evenemangs- och mässhallar, konferenslokaler, hotell och restauranger.  

Om Stockholm Hotel Apartments

Stockholm Hotel Apartments har expanderat de senaste åren och erbjuder en attraktiv och alternativ boendeform för tillfälligt långtidsboende. Sedan tidigare har företaget longstay-boenden i bland annat Halmstad, Stockholm och Uppsala.

Rum i Stockholm Hotel Apartments Arlanda XPO
Bild som visar ett kökspentry i Stockholm Hotel Apartments Arlanda XPO
Bild på helkaklat vitt badrum med takdusch i Stockholm Hotel Apartments Arlanda XPO