Stora eller små ytor? Oavsett vilket - alltid plats för stora möjligheter!

PUBLICERAT 01 oktober 2021

Han vill inte nödvändigtvis hyra ut flest kvadratmeter men däremot alltid de allra bästa och de mest effektiva! Hör Dieter Sand, VD Arlandastad Group som äger Explore Arlandastad, berätta om hur han går igång på att skapa förutsättningar för synergieffekter.

Dieter Sand CEO fr Arlandastad Group som ger Explore Arlandastad

Hur säkrar ni att de aktörer som etablerar sig här inte bara stannar utan även trivs?
Från första kontakt vill vi vara med och bidra till våra samarbetspartners affär. Vi hyr inte ut, bara för att hyra ut, utan varje aktör ska vara ett tillskott till sammanhanget och må bättre av att sitta här. Drivelab är ett starkt exempel på en fantastisk synergieffekt där alla enskilda verksamheter bildar en helhet som gynnar varandra och som gång på gång ”skalats” upp. Vi är bra på att skapa förutsättningar och ge plats åt kringverksamheter som kan knytas samman till kluster.

Location, location, location. Finns det företag som valt Explore Arlandastad av något annat skäl än platsens optimala läge?
Det tror jag absolut, även om de som etablerat sig här alla håller med om att läget med Arlanda precis intill och mitt i expansiva Mälardalen är fantastiskt i sig. Men jag tror också att man känner att vi jobbar annorlunda. Här jobbar vi med effektiva kvadratmeter och vi hyr gärna ut så få som möjligt så länge det ger stora möjligheter för kunden och verksamheten. Vi skräddarsyr och anpassar efter behov och jobbar kreativt med alla ytor vi hyr ut.

Finns det några fördomar kring att etablera sig utanför city?
För de företag som tror att cityläge alltid är bäst kan det kanske kännas som att Arlandastad ligger en bit bort. Och visst, här erbjuder läget andra fördelar än mitt i Stockholm City. Men - Explore Arlandastad är ett absolut centrum i regionen och ligger precis intill E4:an med ett starkt kommunikationsnav. Regionen är dessutom otroligt expansiv! En lokal här innebär en placering lika nära Stockholm som Uppsala vilket är optimalt för många företag. Inte minst de företag som vill erbjuda sina kunder, besökare och anställda ett läge som är lättillgängligt, smidigt och snabbt att ta sig till för väldigt många.

Fem snabba “antingen eller”-frågor!

Tåg eller flyg?
Det är en svår, angelägen och också kontroversiell fråga och valet beror ju på avstånd och tillgänglighet. Vi försöker bygga en plats som underlättar för mötet oavsett hur du tar dig hit, och Explore Arlandastads läge är mitt i en central kommunikationshub.

Frukostmöte eller lunchmöte?
Frukost alla dar i veckan. Det känns mer avslappnat!

Padel eller crossfit?
Då väljer jag padel. Behöver bygga upp en ”basträning” innan jag börjar med Crossfit.

Stockholm eller Uppsala?
Jag svarar Explore Arlandastad som med sitt läge mittemellan knyter ihop både Stockholm och Uppsala. 

Snabba satsningar eller långsiktiga etableringar?
Själv satsar jag långsiktigt i allt jag gör men tar snabba beslut när det krävs! Jag skulle säga att Explore Arlandastad ger utrymme för både och. Här finns färdiga lokaler och ytor att flytta in men även ännu outnyttjade ytor att vara med och skräddarsy och anpassa från start.

Dieter Sand CEO för Arlandastad Group som äger Explore Arlandastad