Vattentäta skott?

PUBLICERAT 15 oktober 2021

Han tror inte på vattentäta skott mellan projekt och förvaltning. Inte heller på att hyra ut till vem som helst och hur som helst. Hör Explore Arlandastads Chef för Fastighetsförädling, Erik Nyberg, berätta om ett helhetstänk där kluster är kärnan.

Erik Nyberg chef Fastighetsfrdling Explore Arlandastad

Att hyra ut är en sak, att bry sig om sina hyresgäster en annan. Hur jobbar Explore Arlandastads förvaltning?
Vi ser inte på våra hyresgäster som “bara” hyresgäster utan som samarbetspartners! Det innebär ofta en löpande, tät kontakt. Rent servicemässigt steppar vi upp så snabbt vi bara kan och vi är alltid öppna för vidareutveckling och samarbeten. Därför jobbar vi tillsammans mellan projekt och förvaltning. Överlämningen sker inte från en dag till en annan utan löpande och parallellt. Att lyfta affärer, se tänkbara samarbeten och vara med att skapa synergieffekter är självklart för oss! 

Vad är viktigast för att ha nöjda samarbetspartners och hyresgäster? 
Snabb respons och att vara serviceminded! Men det jag verkligen tror gör skillnad här är att Explore Arlandastad satsar på kraftfulla kluster. För oss är det viktigt att de som redan etablerat sig här känner att nästa hyresgäst är mer än bara en nytt grannföretag. Varje tillskott ska lyfta området i stort och de intilliggande hyresgästernas affärer. Varje företag och satsning här ska komplettera de kluster vi skapat och fortsätter att skapa. 
 
Vi är många som längtar efter fysiska möten igen - vad ser du själv fram emot mest när restriktionerna lättar?
U​nder hela pandemin har jag längtat efter att se Explore Arlandastad fyllas av mer, mer av allt! Jag längtar efter att människor ska upptäcka våra nya aktörer och de företag som etablerat sig här. Att se Explore Arlandastad fyllas av människor så som det är tänkt och byggt för. Jag längtar efter rörelse, möten och delaktighet! 

Fem snabba “antingen eller”-frågor! 

Stockholm eller Uppsala?
Både och. Kom hit till Explore Arlandastad så har du lika nära till båda.

Kollektivtrafik eller köra egen bil?
Måste svara både och! Vi utvecklar hela tiden Explore Arlandastad med tanken att alla färdsätt hit ska vara möjliga och att det ska gå smidigt och snabbt. Vi kämpar också för att tillsammans med andra aktörer stärka kollektivtrafiken. Sen finns möjligheter att som företag här gå samman och tillsammans med oss hitta innovativa lösningar på transport och tillgänglighet. Kollektivt måste inte alltid vara kommunalt!

Stora events eller mysiga möten?
Jag gillar mysiga, mindre möten! Det är lättare att få kontakt i mindre sammanhang och när man ses i mindre grupper. Här finns många olika möjligheter att skräddarsy och med olika lösningar skapa utrymme för exakt den storlek på möten och events man vill ha. 

Frukostmöte eller lunchmöte?
Frukostmöte! Det känns lite enklare, lite lättsammare och ett frukostmöte kan också bara början på en rundvandring och visning av Explore Arlandastad. 

Padel eller crossfit?
Padel! Känns helt enkelt lite lättare att börja med.

 

Erik Nyberg, chef Fastighetsförädling, Explore Arlandastad