F60 Företagspark - lokalytor mellan 300–8000 kvm

KontorLättproduktion 1130m²

Kontor, tjänster och produktion - var med från start när F60 Företagspark växer fram i Explore Arlandastad. Totalt 125000 kvm lokaler och kontor med lokalytor mellan 300–8000 kvm i byggnader från en till nio våningar höga.
 

Lokaltyp Kontor Lättproduktion
Yta 1130m²
Adress Drakens gata 5 
Område F60 Företagspark
Byggår 2025
Hiss Nej
Våning 2
Objektnr 60204

Vid väg och mot skog. Med granne vägg i vägg eller med fristående egen byggnad. Men alltid nära logistiknav och flygplats. F60 Företagspark ligger i Explore Arlandastad. Med hundratusentals förbipasserande människor dagligen. Mitt emellan Stockholm och Uppsala. Ett fåtal minuter bort från Stockholm Arlanda Airport. 3 miljoner människor bor inom en timmes radie. Första inflytt beräknad till tredje kvartalet 2024. Därefter sker inflyttning cirka 18 månader efter respektive avtalstecknande.  

Beskrivning    

F60 Företagspark är den optimala platsen för företag med koppling till Arlandaområdet och intilliggande motorvägar. Optimalt för företag som är beroende av export, leverans och infrastruktur och för Service Suppliers som erbjuder tjänster, varor och service med koppling till flygplatsen och närliggande verksamheter.
I ett första skede bebyggs 125 000 kvadratmeter för lokaler och kontor och F60 Företagspark kommer att erbjuda lokalytor mellan 300–8 000 kvm i byggnader från en till nio våningar höga. För samtliga kontor och lokaler värderas funktion, yteffektivitet och möjlighet att skräddarsy högt.
Genom god arkitektur och en gatumiljö präglad av gröna värden skapar vi en sammanhållen bebyggelse och ett stadslikt gaturum. Med ett genomgående helhetstänk och ett medvetet uppbyggt gestaltningsprogram bygger vi F60 Företagspark på det som är viktigt även på utsidan som tilltalande fasader, hållbara material, genomtänkt frontbebyggelse och välkomnande utomhusmiljöer.

Omgivning och synergieffekter   

F60 Företagspark ger direkttillgång till Explore Arlandastads stora och varierade utbud av service, upplevelse och attraktiva boendealternativ. Här finns bland annat den internationella mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO som möjliggör både deltagande, egna satsningar på stora möten och events och utrymme för samarbeten som sträcker sig längre. Förutsättningar för kunder och samarbetspartners att träffas, samarbeta och skapa synergieffekter. Och goda grannar som kan ge gynnsamma synergier.  

Parkering   

Parkering för såväl besökare som anställda.   

Service  

Lunchrestaurang, elbils-laddning, möteslokaler, busshållplatser samt hela Scandinavian XPOs område inom gångavstånd.  

Teknisk information och miljöcertifiering 

Skyltläge: Goda skyltmöjligheter på fastigheten i enlighet med gällande skyltprogram.

Energiklass: Hög

Uppvärmning: Fjärrvärme

Miljöcertifiering: BREEAM
Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Miljöcertifiering: Miljöbyggnad

Certifieringen Miljöbyggnad är ett av de vanligaste certifieringssystemen för byggnader i Sverige. För att en byggnad ska hålla för en certifiering ställs krav på inomhusmiljön, energieffektiviseringskriterier och vilka material som använts. Byggnaden bedöms av en oberoende specialist. En Miljöbyggnadscertifiering är giltig i 10 år eller tills dess att en större ombyggnation görs. Byggnaden kan få brons, silver eller guld i betyg.

Berättelser från Explore Arlandastad

Hör vad våra hyresgäster säger om Explore Arlandastad och hur sammanhanget här ger synergieffekter. 
“Vi har fått påverka våra lokaler och skapat välanpassade ytor.” 

Hitta hit

59.611180977079, 17.8956653

Bilder

F60 Företagspark Explore Arlandastad, kontorF60 Företagspark Explore Arlandastad F60 Företagspark Explore Arlandastad, produktionsmiljöF60 Företagspark Explore Arlandastad
Thomas Cassel, Kommersiell Projektledare
Thomas Cassel

Affärsutvecklare
Små idéer får utrymme att växa!

Lena Wikman i blus och mörk kavaj
Lena Wikman

Affärsutvecklare
Välkommen att maxa möjligheterna!


Kontaktformulär

Liknande lokaler

Lansengatan 2 F60 Företagspark

Attraktiva, yteffektiva lokaler med god arkitektur och sammanhållen bebyggelse

På Lansengatan i F60 Företagspark finns utrymme att skräddarsy yteffektiva lokaler för kontor, verkstad/produktion och showroom.

Lokaltyp
Kontor, Lättproduktion

Yta
1653m²

Adress
Lansengatan 2

Tailored solutions 500-8500 m² for offices and light industry in F60 Företagspark 

Skräddarsydda lokaler mellan 500-8500 kvm för kontor och lättproduktion i F60 Företagspark 

I F60 Företagspark finns det utrymme att skräddarsy yteffektiva lokaler för kontor, tjänster och produktion i ett flygplatsnära område vid E4:an.

Lokaltyp
Kontor, Lättproduktion

Yta
8500m²

Adress
Halmsjövägen

Arbetsplats, konferens- och kontorsrum i Scandinavian XPO, Explore Arlandastad

Butikslokal, showroom, fackhandel eller lättare produktion på attraktivt läge 

Fånga fördelarna av läget och utbud i och runt Scandinavian XPO för attrahera kunder, besökare och företag. Hyr butiks- eller produktionslokal på 100-1000 kvm med bekvämt...

Lokaltyp
Butik, Lättproduktion

Yta
100m²

Adress
Cederströms slinga 17

Bibliotek, arbetsplats, konferens- och kontorsrum i Scandinavian XPO, Explore Arlandastad

Yteffektiva och flexibla kontor 15-50 kvm i kontorshotell

Nu finns möjlighet att hyra kontorslokaler i Scandinavian XPO med tillträde från Q2 2023. Redan idag bidrar Nordens närmaste mötesplats starkt till att attrahera människor och...

Lokaltyp
Kontor, Möte/Utbildning

Yta
50m²

Adress
Cederströms slinga 17

Ljus och rymlig lokal i Drivelab Center, Explore Arlandastad

Rymlig och anpassningsbar lokal

Lokalen på 600 kvadratmeter i Drivelab Center innebär en etablering i den självklara mötesplatsen för lätta fordon inom fordonsindustrin.

Lokaltyp
Kontor

Yta
600m²

Adress
Pionjärvägen 77 H

stora möjligheter till kontor eller möteslokaler i lokalen i Drivelab Center

Flexibel kontors- och möteslokal

Lokalen på 336 kvadratmeter i Drivelab Center innebär en etablering i den självklara mötesplatsen för lätta fordon inom fordonsindustrin.
 

Lokaltyp
Kontor, Möte/Utbildning

Yta
336m²

Adress
Pionjärvägen 77 A & B

Rymlig och ljus hörnlokal i Drivelab Center, Explore Arlandastad

Väldisponerad hörnlokal med smidig access och god synlighet

Events, utbildning och showroom – i denna rymlig hörnlokal i Drivelab Center finns stora möjligheter att anpassa ytan för olika aktiviteter.

Lokaltyp
Kontor, Möte/Utbildning

Yta
290m²

Adress
Pionjärvägen 73 N

Stor anpassningsbar lokal i Drivelab Center med magisk takhöjd, Explore Arlandastad

Stor lokal med gigantiska möjligheter

Här i Drivelab Center är det takhöjden, anpassningsmöjligheterna och ytan som ger lokalen dess attraktionskraft och gör det möjligen att välkomna många kunder, partners och...

Lokaltyp
Kontor, Möte/Utbildning

Yta
1507m²

Adress
Pionjärvägen 75 C & E

Anpassningsbar lokal för olika verksamheter, Drivelab Center, Explore Arlandastad

Rymlig, flexibel lokal med stora möjligheter

Lokalen på 207 kvadratmeter i Drivelab Center innebär en etablering i den självklara mötesplatsen för lätta fordon inom fordonsindustrin.

Lokaltyp
Kontor

Yta
207m²

Adress
Pionjärvägen 77 F

F60 Foretagspark visionsbild

F60 Företagspark - lokalytor mellan 300–8000 kvm

Kontor, tjänster och produktion - var med från start när F60 Företagspark växer fram i Explore Arlandastad. Totalt 125000 kvm lokaler och kontor med lokalytor mellan 300–8000...

Lokaltyp
Kontor, Lättproduktion

Yta
1130m²

Adress
Drakens gata 5