Bankomat väljer Explore Arlandastad som sin etableringsort för att växa

PUBLICERAT 24 augusti 2023

Arlandastad Group har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Bankomat AB. Det nya avtalet omfattar uppförande av ett nytt hus med placering i Explore Arlandastad. Samtidigt ingår Arlandastad Group ett JV-bolag med BRA Bygg för utveckling av fastigheten.

Bankomat ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna. Bolaget med sina 40 anställda är ledande inom kontanthantering i Sverige med kontantautomater på nära 600 orter. Bankomat bygger nu upp en egen värdehantering för att själva kunna transportera kontanter till sina automater och på så sätt bidra till en långsiktigt tryggad kontanthantering i Sverige. Bolaget kommer etablera ett av sina platskontor – det vill säga lokaler som innehåller kontorsytor, depåer och uppräkningscentraler – i Arlandastad Groups etableringsområde, Explore Arlandastad. Lokalen har vid färdigställande en yta på cirka 1700 kvm BTA, med möjlighet att växa med ytterligare cirka 200 kvm. Inflytt sker under kvartal tre 2024. 
 
– För att hantera vår pågående expansion har vi letat efter tillgängliga ytor i Stockholmsregionen. Arlandastad Group var unika i sitt erbjudande med ett strategiskt läge. Vi är otroligt nöjda med hur professionella de är och viljan med att hitta långsiktigt hållbara lösningar för alla parter. Vi tror på platsens utveckling och vi ser fram emot att öppna i våra nya lokaler, säger Stefan Wikman, värdehanteringschef på Bankomat AB.  

Arlandastad Group skapar samtidigt ett JV-bolag tillsammans med BRA Bygg för utvecklingen av fastigheten. Avyttringen till JV-bolaget om 3300 kvm byggrätt är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 4450 SEK/kvm byggrätt. 

– Trots osäkerheten i omvärlden fortsätter vi att framgångsrikt skapa affärer och utveckla våra områden. Det är glädjande att få välkomna Bankomat som ny hyresgäst samtidigt som vi ser fram emot ett nära samarbete med BRA Bygg för att utveckla fastigheten, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group. 

Om Arlandastad Group och Explore Arlandastad 
Explore Arlandastad är ett unikt, 290 hektar stort område i hjärtat av expansiva Mälardalen. Området ägs och förvaltas av Arlandastad Group. Arlandastad Group är ett fastighetsutvecklingsbolag med fokus på att ta tillvara potentialen i stora strategiskt placerade områden. I samverkan med partners och samhälle skapar vi hållbara och attraktiva destinationer för verksamheter – vi gör plats för framtiden. Mer om Arlandastad Group finns på www.arlandastadgroup.se. Mer om Explore Arlandastad finns på www.explorearlandastad.se 

Bankomats uttagsautomater