Vi gillar nyfikna människor - här hittar du våra nyheter!

För oss är utveckling en självklarhet – och ständiga förändringar en förutsättning. Var med när det händer och missa inte våra nyheter och pressmeddelanden.

Här hittar du Explore Arlandastads nyheter, pressmeddelanden, bilder och filmer för nedladdning och annan info. För äldre pressmeddelanden, besök vår sida på Cision. Saknar du något? Kontakta oss på press@arlandastad.se.
 

Nyheter om och från Explore Arlandastad

Arlandastad Group investerar 54 Msek i framtidens hållbara energisystem

För att möta klimatutmaningarna behöver en omställning i energisystemet ske. Arlandastad Group ser förnybara energikällor och energilagring som två viktiga komponenter i framtidens hållbara energisystem. I ett första steg investerar bolaget 54 Msek i solceller och batterier för produktion, lagring och frekvenshandel med start under kvartal 3, 2024. Bolaget kan genom frekvenshandel avlasta energisystemet för området.

Scandinavian XPO nominerad till World Travel Awards 2024

För första gången är Arlandastad Groups dotterbolag Scandinavian XPO i Explore Arlandastad nominerad till World Travel Awards Europe's Leading Meetings & Conference Centre 2024.

Med målet att bli Europas största molnplattform väljer evroc Sverige och Arlandastad för sitt flagship data center

Arlandastad Group har tecknat en avsiktsförklaring med Europas nya molntjänstföretag evroc. Intentionen är att bilda ett JV-bolag för gemensamt ägande och utveckling av fastigheten om 3 400 kvm byggrätt. Parterna har även för avsikt att ingå ett 15-årigt hyresavtal med ett av bolagen i evroc-koncernen. 

Internationellt kongresscenter i Explore Arlandastad

Det finns en ökad efterfrågan för både nationella och internationella kongresser och stora evenemang. Arlandastad Group planerar att ta nästa steg i utvecklingen inom mötesbranschen i och med en utbyggnad av mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO.

Skincare by us fick utrymme att växa i Explore Arlandastad

Utbildning inom avancerad hudvård har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Det har grundaren av Skincare by Us Therese Mathisen och hennes kollega Rebecca Wodajo märkt tydligt. Under pandemin var företaget i en enorm tillväxt fas. För att möta det kraftigt ökade förfrågningarna på deras utbildningar för hudterapeuter inom avancerad hudvård krävdes fler händer inom företaget och även större lokaler för att möta efterfrågan. Lösningen hittade de i Explore Arlandastad.

Bankomat väljer Explore Arlandastad som sin etableringsort för att växa

Arlandastad Group har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Bankomat AB. Det nya avtalet omfattar uppförande av ett nytt hus med placering i Explore Arlandastad. Samtidigt ingår Arlandastad Group ett JV-bolag med BRA Bygg för utveckling av fastigheten.

Explore Arlandastad blir ny hubb för Nordens största hållbarhetskonferens

Arlandastad Group är ny hubbarrangör för A Sustainable Tomorrow. Med två hubbar, en i Arlandastad och en i Skavsta, vill bolaget uppmärksamma vikten av samverkan för att accelerera utvecklingen mot en mer hållbar framtid. Tillsammans med Sigtuna kommun och Nyköpings kommun livesänder båda hubbarna A Sustainable Tomorrows framtids- och hållbarhetskonferens den 15 september.

Världsunikt projekt med fullstora självkörande elbussar

Arlandastad Group har tillsammans med RISE, Vy, Adastec och Applied Autonomy påbörjat ett unikt projekt med fullstora autonoma bussar i Explore Arlandastad. Målet är kommersiell trafik mellan Arlandastad och Stockholm Arlanda Airport, en av många sträckor inom Arlandaområdet som har efterfrågan på ökad tillgänglighet.

Svensk skogsnäring lyfts med träinstallationer i Scandinavian XPO under EU-toppmötena

Två månader har gått sedan Sverige tog över ordförandeskapet i EU:s ministerråd. Redan nu har hundratals delegater, företagare och forskare från hela Europa varit på plats mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO i Explore Arlandastad för olika möten, seminarier och sammankomster. Ett perfekt tillfälle att visa upp Sveriges olika miljöer och möjligheterna som finns här. Bland annat med flera träinstallationer signerat Skogsindustrierna. 

Fler verksamheter öppnar i Scandinavian XPO

Inför Regeringskansliets hyresperiod av mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO i Explore Arlandastad har fastigheten genomgått ett omfattande modernisering och inkluderar ett attraktivt utbud av service och verksamheter för besökarna och området i stort. Nytt på plats från den 17 januari är en libanesisk bistro, co-working, ett träningscenter för golf samt en boulebana.