Fler verksamheter öppnar i Scandinavian XPO

PUBLICERAT 17 januari 2023

Inför Regeringskansliets hyresperiod av mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO i Explore Arlandastad har fastigheten genomgått ett omfattande modernisering och inkluderar ett attraktivt utbud av service och verksamheter för besökarna och området i stort. Nytt på plats från den 17 januari är en libanesisk bistro, co-working, ett träningscenter för golf samt en boulebana.

Med start från 17 januari kommer Scandinavian XPO:s besökare kunna ta del av de nya verksamheterna som är Co-working By Stockholm Hotel Apartments, Angelos Bistro & Café och Impa Golf. Här kan du äta frukost, lunch och middag i en nyöppnad restaurang, arbeta i de nya kontorsrummen eller hyra ett mindre eller större konferensrum skräddarsytt utifrån dig och ditt företags behov.

– Nu gör vi mer för att locka ännu fler till en plats som redan idag attraherar människor! Förutom befintliga alternativ för konferenser och event i olika storlekar blir det en attraktiv plats för människor att mötas, äta, umgås, uppleva, övernatta och arbeta. Den dynamiska miljön kommer locka besökare olika tider på dygnet. Läget är dessutom bästa tänkbara mitt emellan Stockholm och Uppsala, nära Stockholm Arlanda Airport och med goda parkeringsmöjligheter, säger Catharina Sjömark affärsutvecklare för Explore Arlandastad som ägs av Arlandastad Group.

Den södra delen av Scandinavian XPO har ett stort ljusinsläpp med omfattande takhöjd och utrymme för bland annat pop-up lösningar, sittplatser och andra aktiveringsytor. Den södra delen i Scandinavian XPO har fått namnet Plaza XPO och har plats för verksamheter som bland annat vill visa upp sig under Sveriges ordförandeskap och ge området ett bredare utbud inom såväl restaurang, boende och träning. Lokalernas färg- och materialval inspirerats av den nordiska skogen och jordnära färgsättningar. De offentliga ytorna som binder ihop de olika lokalerna kommer göra det möjligt för etableringar och rörelse.

Övernattningsmöjligheter finns också i form av ett lägenhetshotell med 130 rum med eget kök och tillgång till tvättrum som drivs av Stockholm Hotel Apartments. Passar dig som vill bo längre eller kortare period i området med närhet till det nya utbudet, Stockholm Arlanda Airport med mera.

Libanesisk restaurang öppnar i Scandinavian XPO - Angelos Bistro
Från och med den 17 januari kan du njuta av en härlig frukost, lunch eller middag i de nyrenoverade ljusa lokalerna. Eller varför inte boka in dig och ditt sällskap på en à la carte-middag? Angelos Bistro serverar klassisk frukost med smörgåsar och dryck, men också klassiska favoriter från det libanesiska köket. Här kan du ta en paus under din arbetsdag eller titta förbi om du är i krokarna. Oavsett om du är på väg till eller från Stockholm Arlanda Airport, arbetar eller bor i området eller är på ett event i Scandinavian XPO eller annan lokal i Explore Arlandastad.

Restaurangen har öppet vardagar mellan 8-15:00, medan á la carte-middagar bokas i förväg per mejl angelosbistro.arlandastad@hotmail.com eller telefon 070-453 67 87 till Angelos Bistro. 

Co-working By Stockholm Hotel Apartments

Mellan 17 januari – 15 juni kan du arbeta i vår nya konferens och co-working-yta i samma byggnad som Scandinavian XPO. I en ombonad och väldesignad miljö kan du både arbeta enskilt, ha mindre och större möten med upp till 100 sittplatser. I direktanslutning till Angelos Bistro finns allt som kan tänkas för en bekväm arbetsplats med många tillgängliga parkeringsplatser precis utanför dörren. Du kan välja att boka med eller utan mat, heldag eller halvdag eller kanske bara någon enstaka timme. Co-working By Stockholm Hotel Apartments erbjuder tillgång till 14 bokningsbara moderna tysta mötesrum för alltifrån sex personer och uppemot 100 personer i lokalens stora aula. Du kan även boka en plats för dagen, flera dagar eller ett rum en längre tid för dig och ditt företag. Du bokar direkt via Stockholm Hotel Apartment antingen via mejl arlandaxpo@stockholmhotelapartments.se och telefon 073-957 48 27.

Stockholm Hotel Apartments Arlanda XPO

I Scandinavian XPO finns Stockholm Hotel Apartment Arlanda XPO. Ett lägenhetshotell med 130 rum perfekt för att bo bekvämt med eget kök och tillgång till tvättrum. Oavsett om din vistelse är någon natt, några veckor eller flera månader. I priserna ingår veckostäd, sänglinne, handdukar och flyttstäd. Bo en natt, några veckor, eller flera månader. När du bor hos dem kan du parkera din bil på Flygets Långtidsparkering som ligger precis intill. Då ingår det shuttlebuss till och från Stockholm Arlanda Airport. De hjälper gärna dig för att skräddarsy boende efter dina önskemål och tankar.

För mer information och för att boka gå in på deras hemsida, stockholmhotelapartments.se/ARLANDA-XPO. Gällande vistelser längre än sju dagar är ett tips att kontakta Stockholm Hotel Apartment Arlanda XPO per telefon +46 (0)8-128 888 80 eller mejl arlandaxpo@stockholmhotelapartments.se för fördelaktiga priser.

Träna och spela golf hos nystartade IMPA Golf - Improve & Perform Academy

I en rymlig lokal i Scandinavian XPO Plaza öppnar IMPA Golf deras första träningscenter, IMPA Golf XPO. Här kan du utveckla ditt spel med hjälp av världsledande teknologi från Foresight Sports. På plats finns fyra svingstudios som du kan boka för egenträning och spel. Du kan också boka lektion med tränare Carl Fredrik Järrel, en av grundarna till IMPA Golf. Satsningen fortsätter under sommaren 2023 då man inleder ett samarbete med Arlandastad Golf för att erbjuda sina tjänster året om. För mer information och bokning, besökimpagolf.com

Sveriges ordförandeskap i Europeiska Unionens råd

Den 1 januari – 30 juni 2023 är Sverige ordförande i EU:s ministerråd. Ordförandeskapet innebär att Sverige under sex månader planerar och leder arbetet i ministerrådet samt att Sverige företräder rådet i förbindelserna med övriga EU-institutioner. På Sveriges ordförandeskaps hemsida, sweden2023.eu, hittar du mer information och ordförandeskapsperiodens inplanerade konferenser, möten och workshops. 

Scandinavian XPO – Nordens närmaste mötesplats

Scandinavian XPO är en mötes- och evenemangsarena i Explore Arlandastad. Här finns flexibla ytor anpassade för alla typer av möten mellan människor; Stora evenemangs- och mässhallar. Konferenslokaler, hotell och restauranger. Service och aktiviteter för hälsosamma, omväxlande möten. Allt fem minuter från Stockholm Arlanda Flygplats. Scandinavian XPO är Nordens närmaste mötesplats. I Scandinavian XPO:s södra del, Plaza XPO, finns det möjlighet att skräddarsydda lokaler för olika verksamheter. Stora som små. Läs mer och boka ditt nästa evenemang på scandinavianxpo.com

Nyfiken på att etablera dig i området, eller vill du veta mer om utvecklingen av Scandinavian XPO och Explore Arlandastad?
Kontakta Explore Arlandastads Affärsutvecklare, Catharina Sjömark.

catarina.sjomark@arlandastad.se
0706-69 10 10

För pressfrågor kontaktar du
Sara Johansson
Kommunikationschef, Arlandastad Group

Press@arlandastad.se