Skincare by us fick utrymme att växa i Explore Arlandastad

PUBLICERAT 04 oktober 2023

Utbildning inom avancerad hudvård har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Det har grundaren av Skincare by Us Therese Mathisen och hennes kollega Rebecca Wodajo märkt tydligt. Under pandemin var företaget i en enorm tillväxt fas. För att möta det kraftigt ökade förfrågningarna på deras utbildningar för hudterapeuter inom avancerad hudvård krävdes fler händer inom företaget och även större lokaler för att möta efterfrågan. Lösningen hittade de i Explore Arlandastad.

I början av september flyttade Skincare by Us från centrala Stockholm till deras 339 kvm stora lokaler i Explore Arlandastad. Här är de bland annat granne med mäss- och evenemangsarenan Scandinavian XPO och Strawberry-hotellet Quality Hotel Arlanda XPO med många boendemöjligheter och parkeringsplatser för deras kunder. Med kunder från hela Sverige är läget, precis intill E4:an och fem minuter från Stockholm Arlanda Airport, perfekt. Trots att deras nya lokaler ligger i en kommunikationsnod är lugnet påtagligt i de luftiga lokalerna, något som har uppskattats av deras kunder. 

- Reaktionerna från våra kunder har varit helt fantastisk! I stället för att de ska stressa sig igenom ett knökfullt Stockholm och febrilt försökt hitta parkering kan de enkelt komma hit till oss i Arlandastad i lugn och ro och njuta av lugnet, berättar Rebecca Wodajo, VD på Skincare by Us. 

- Här har vi två optimalt planerade lokaler med ett fantastiskt ljusinsläpp på grund av glastaket. Äntligen har vi utrymme att ha lager och utbildningslokal plus ett showroom på samma ställe. Nu har vi gott om utrymme att erbjuda plats för fler terapeuter samtidigt, något som såklart är bra för våra kunder och för vårt företag, säger Therese Mathisen, grundare av Skincare by Us. 

​​​​​​Therese och Rebecca p Skincare by us

Möjlighet att växa

Sedan tillträdet i början av september har de inrett lokalen och haft sin första utbildning på plats. Just nu är de inne i en hektisk period med många stora satsningar framför sig.  

- Vi har flera utbildningsdatum inplanerade för hösten och fler spännande nyheter på gång. Therese har blivit utvald som domare i en stor internationell hudvårdstävling i Atlanta, USA i mars, vi har fyra nya varumärken på plats och fler på väg in. Dessutom behöver vi mer personal på lagret och i vårt utbildningsteam. Så vårt nya huvudkontor och showroom här i Explore Arlandastad har redan nu inneburit en enorm tillväxtpotential, förklarar Rebecca. 

Läget, läget, läget

Både Therese och Rebecca har tidigare arbetat i Explore Arlandastad, men ingen av dem hade varit i området den senaste tiden. När de letade efter större lokal var det viktigt att den skulle vara lätt att hitta till och att det skulle finnas gott om parkeringsmöjligheter. Allt det fanns här, med läget vid E4:an, flygplatsen och mitt emellan Stockholm och Uppsala.

Lättillgänglighet för våra kunder var absolut prio. Våra kunder åker ofta bil eller flyger för att komma till våra utbildningar. Det var så fick vi upp ögonen för Explore Arlandastad då området ligger så nära E4:an och flygplatsen. Så vi kontaktade Arlandastad Group som äger fastigheten för att höra vad som fanns ledigt, och här står vi idag, säger Rebecca. 

När Therese och Rebecca fick se lokalen de har idag gick det snabbt. Tillsammans med Arlandastad Groups affärsutvecklare och projektchefer blev det flera möten och genomgångar för att få en hållbar lokal med ett grönt hyresavtal, precis som de önskade.    

- Allt var verkligen möjligt. Från lokalanpassningar till tillträdesdatum. Flexibiliteten som vi har mött här har varit helt fantastisk. Det har underlättat så mycket för oss både som individer och egenföretagare, säger Rebecca med medhåll av Therese. 

Skincare by Us showroom i Explore Arlandastad
Skincare by us lokaler i Explore Arlandastad innehåller såväl utbildningsdel, lager och ett showroom.
Therese och Rebecca på Skincare by us