Vidareutveckling av Scandinavian XPO – etapp 2

Inför Regeringskansliets hyresperiod av mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO i Explore Arlandastad gjordes en modernisering av hela fastigheten. Här finns nu ett attraktivt utbud av service och verksamheter för besökarna och området i stort. 

Ännu mer för att locka ännu fler!

Andra etappen av Scandinavian XPO har utökats för att välkomna ännu fler verksamheter och besökare! Här finns stora och flexibla ytor som ger utrymme åt idéer att ta plats och form. Idag och över tid. Här finns ett utökat mat- och serviceutbud, co-working och ett träningscenter för golf. Den södra delen av Scandinavian XPO har ett stort ljusinsläpp med omfattande takhöjd och utrymme för bland annat pop-up lösningar, sittplatser och andra aktiveringsytor. Lokalernas färg- och materialval inspirerats av den nordiska skogen och jordnära färgsättningar. De offentliga ytorna som binder ihop de olika lokalerna kommer göra det möjligt för etableringar och rörelse. Den här delen av byggnaden fått namnet Plaza XPO.
 
Lokaler på förstklassigt läge  
Här kan människor mötas, företag växa och idéer får plats att komma till liv. Mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO:s många olika besökare bidrar till att Explore Arlandastad är en regional, nationell och internationell destination. Här finns plats för ännu fler verksamheter att etablera sig nära ett stort kommunikationsnav, minuter från Sveriges största flygplats och ta del av synergieffekterna som företagen i området ger. 

Kika närmre på vilka lokaler som finns tillgängliga här just nu

Siktar ni på att bli en del av Scandinavian XPO? Välkomna! 

Foto på leende Catarina Sjömark iklädd kavaj och ljusblå blus
Catarina Sjömark

Affärsutvecklare
Stora idéer måste få ta plats!

Erik Nyberg Chef Fastighetsförädling, Arlandastad Group
Erik Nyberg

Chef Fastighetsförädling
Prata med mig om era idéer! 

Våra projekt

Autonom fullstor buss i närbild
Pågående

Världsunikt projekt med fullstora självkörande bussar

Tillsammans med med RISE, Vy, Adastec och Applied Autonomy har Arlandastad Group påbörjat ett unikt projekt med fullstora autonoma bussar i Explore Arlandastad. Målet är att introducera autonoma fullskaliga bussar för kommersiell trafik mellan Arlandastad och Stockholm Arlanda Airport.

Mer om projektet
Invigning tunnel under E4
Slutförda

Tunnel och huvudgata

Integrerat och välplanerat - så skapas de bästa förutsättningarna för en bra infrastruktur för Explore Arlandastad. Med den nya tunneln under E4:an ökar tillgängligheten till området. Utöver den fullstora tunneln är utbyggnad av huvudstråket i hela området snart färdigställt.

Mer om projektet
Visionsbild F60 Företagspark
Pågående

F60 Företagspark

F60 Företagspark - en företagspark där mötet mellan människor, miljö, verksamheter och affärsutveckling är i fokus. Här ges plats för aktörer i alla storlekar, små som stora – en blandning som ger positiva synergieffekter. Det kommer speglas i såväl arkitektur som områdesplanering.

Mer om projektet
P-Däck
Pågående

P-däck

Smidigt, säkert och rymligt. För att ytterligare öka tillgängligheten kommer ett högt P-däck att byggas på optimalt läge intill Drivelab Center.

Mer om projektet
En visionsbild av företagsparken F60 i Arlandastad illustrerad ovanifrån med ett flygplan som flyger över platsen
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 5

Stadsdels 5 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Stadsdelen präglas av tempo, fart, liv och rörelse och har stora ytor som möjliggör stora upplevelser och stora satsningar. Här växer F60 Företagspark fram.

Mer om projektet
Visionsbild Stadsdel 4
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 4

Stadsdel 4 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Här finns rätt förutsättningar för Explore Arlandastads kommunikationsnod med autonoma bussar, taxi, gång- och cykelbanor, pendeltågsstation, smidig avfart från E4:an. I planerna för denna stadsdel finns genomtänkta lösningar för enkel access.

Mer om projektet
Visionsbild på Bake My Days kommande bageri i Explore Arlandastad
Pågående

Bake My Day

Tätt samarbete och snabb byggstart! Förutom att Bake My Day tecknat hyresavtal kommer hela satsningen att ske i tätt samarbete med Explore Arlandastad då bolaget ingår i en koncern som även omfattar byggentreprenad genom byggföretaget Applied Warehouses.

Mer om projektet
Visionsbild stadsdel 6
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 6

Stadsdel 6 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Beläget längs med E4:an ger denna stadsdel en självklar möjlighet till exponering för de hundratusentals människor som passerar dagligen.

Mer om projektet
Visionsbild Drivelab Sales and Service
Pågående

Drivelab Sales & Service – Etapp 2

Idag är Drivelab Sales & Service ett välbesökt och etablerat försäljnings- och serviceområde. Här, på ett optimalt läge, finns ytterligare 9000 kvadratmeter med möjligheter. Den verksamhet som etablerar sig här får stora möjligheter att skräddarsy och anpassa sina lokaler.

Mer om projektet
Rum från Stockholm Hotel Apartments Arlanda XPOmed trägolv, säng, köksbord för två och en fotölj
Slutförda

Stockholm Hotel Apartment - Longstay

Stockholm Hotel Apartment Longstayhotell möter efterfrågan av flexibla boendealternativ för längre vistelser och byggs med hållbarhet i fokus.

Mer om projektet