Stockholm Hotel Apartments – ett longstayboende i Explore Arlandastad

Välplanerat och funktionellt. Välkomnande och flexibelt. När Stockholm Hotel Apartments slog upp dörrarna var det med en självklar målbild – att ge Explore Arlandastad en attraktiv, alternativ boendeform som gör tillfälligt långtidsboende bekvämt och välkomnande!  

Lägenheter i en färgskala med varma färgtoner, antracitgrått kök, stilrena fondväggar och inbjudande sittmöblemang. Pentrykök med induktionshäll, väl utvald köksutrustning, kylskåp med frysfack. Duschhörna med takdusch, toalett och en kommod med bra förvaringsmöjligheter. Effektivt planerat med plats åt både måltider, återhämtning och umgänge.  
 
– Det är de små, genomtänkta lösningarna som säkrar den bekvämlighet som gör skillnad för alla som bor hemifrån länge. Till exempel är funktionell förvaring väldigt viktigt, säger Stefan Pedersen, Senior Partner Stockholm Hotel Apartments.   

Longstayboendes gäster är allt ifrån affärsresenärer, medarbetare till eventbolag, utbildningar eller flygplatsrelaterade företag och de som regelbundet eller löpande arbetspendlar till och från Arlanda eller närliggande områden.  
 

Stockholm hotel apartments longstay


– Här ska det kännas rätt att bo allt ifrån en natt då och då eller regelbundet till hela veckor eller flera månader. För longstay-gäster blir boendet som ett andra hem, där trygghet och tillgänglighet värdesätts lika högt som smidighet och funktion. Vi hoppas att vår lobby med sköna sittgrupper, sällskapsspel och Playstation-hörna kommer uppskattas och erbjuder även möjlighet att beställa färdiga matkassar med recept med olika teman.

Från första samtal och hela vägen, har det gått otroligt smidigt.  

Framåtanda och framtidstro - och en hållbar byggprocess  

Stockholm Hotel Apartments ryms inom befintliga lokaler vid mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO och hela byggprocessen har planerats noggrant för att säkra återbruk och minimera koldioxidavtrycket.  

Stefan ser tillbaka på ett samarbete som präglats av smidiga processer och en gemensam vilja att komma vidare, pandemin till trots. 

– Här finns verkligen framåtanda och framtidstro som krävs för att lyckas med en byggprocess och nyetablering. Från första samtal och hela vägen, har det gått otroligt smidigt.  
 
Stefan ser att det inom Explore Arlandastad finns många företag och satsningar som grundar sig i en slags gemensam anda - att hitta lösningar, se möjligheter och köra på.  
 
– Vi vet att här hittar man vägar framåt i alla lägen! Stockholm Hotel Apartments är den pusselbit som gör Explore Arlandastad till en destination med ett komplett utbud av olika övernattningsmöjligheter för olika behov och vistelselängder.