Explore Arlandastad – här finns utrymme att tänka stort

Framtiden är närmre än du tror. Mitt emellan Stockholm och Uppsala och ett stenkast från Arlanda och utgångspunkten till resten av världen, ligger Explore Arlandastad – ett unikt, detaljplanerat område med möjlighet att skapa precis den framtid våra kunder drömmer om för sin verksamhet.

Läget i expansiva Mälardalen erbjuder en självklar mötesplats för utveckling och gör det lätt för omvärlden att ta del av utbud och verksamheter. De stora, flexibla ytorna låter idéer ta plats och form, idag och över tid. 

Här finns utrymme att tänka stort, men också plats att växa - och det gör vi tillsammans.

Vad behöver ditt företag för att lyfta? Kontakta oss  så tar vi reda på det tillsammans!

Historisk mark med potential 

På historisk mark, granne med Sveriges första stad, Sigtuna, vid Sveriges största internationella flygplats och mitt emellan Stockholm och Uppsala - ligger Explore Arlandastad. Tankar på en flygplatsstad föddes redan på 70-talet, men visionerna stannade till stor del på pappret. 1990-talets bank- och fastighetskris hade färgat av sig på områdets status och de storslagna planerna på en flygplatsstad ansågs omöjliga.

När bolaget, med Per Taube i spetsen, i början av 2000 såg markens potential var det, trots det fantastiska läget, därför ett ganska bortglömt område. Men som entreprenör och fastighetsägare insåg Per Taube markens framtida potential. Med långsiktiga planer om ett affärsmässigt område nära Sveriges huvudstad och i superregionen Mälardalen, förvärvades därför 241 hektar sammanhängande mark runt flygplatsen. 2022 förvärvades ytterligare mark och idag har Explore Arlandastad hela 290 flygplatsnära hektar på optimalt läge. 

Läget och de stora, flexibla ytorna gjorde platsen unik redan från start. Idag är Explore Arlandastad en självklar destination för företag och människor som vill mötas och utveckla verksamheter och idéer. Områdets namn fångar visionen samtidigt som det uppmanar alla som vill ta del av framtiden redan idag att etablera sin verksamhet och skapa spännande samarbeten med andra aktörer. Enkelt och tillgängligt varifrån du än kommer.

Mitt emellan Stockholm och Uppsala. Ett stenkast från Arlanda och utgångspunkten till resten av världen. Här ligger Explore Arlandastad! 

Mitt emellan Stockholm och Uppsala. Ett stenkast från Arlanda och utgångspunkten till resten av världen. Här ligger Explore Arlandastad.

Om Arlandastad Group

Långsiktig satsning med lönsamhet i fokus

Explore Arlandastad ägs av Arlandastad Group AB – en privat aktör som satsar långsiktigt. Som idédrivet bolag arbetar vi med fastighets- och konceptutveckling och förädlar fastigheter och områden med stor potential. Vi planerar för en hållbar och lönsam framtid både när vi hittar samarbetspartners, utvecklar projekt och förverkligar koncept. 

Explore Arlandastad - en del av Airport City Stockholm

Airport City Stockholm  är ett samarbete mellan Swedavia, Sigtuna kommun och Arlandastad Group AB. Målet är en stad som med sitt läge nära Stockholm Arlanda Airport, järnväg och motorväg skapar tillfällen för människor att mötas, karriärer att växa och företag att utvecklas.