Quality Hotel Arlanda XPO – en total omvandling för en välkomnande totalupplevelse

Vad vill ni uppnå och vad kan vi skapa tillsammans? Dialogen mellan Explore Arlandastad och Quality Hotel Arlanda XPO har utgått från en tydlig frågeställning. Utifrån detta växte en gemensam målbild fram. En tidigare spretig planlösning ritades om, antalet rum utökades, hotellets entré fick en mer central och välkomnande placering. Resultatet: Quality Hotel Arlanda XPO blev fullt ut en viktig och integrerad del av Scandinavian XPO och ger besökare ett mervärde.

Färgsättning, materialval, design, belysning och flöde. Idag är allt genomtänkt för att skapa en välkomnande atmosfär där gäster och besökare möts av en sammanhängande känsla från första stund.

Quality Hotel Arlanda XPO Reception

Det har blivit otroligt bra tack vare ett gemensamt engagemang som präglat hela processen. Här har vi fullt ut knutit ihop Scandinavian XPO och hotellet och kan tillsammans ge hotellgästen, konferensgäster och besökare en helhetsupplevelse och ett varmt välkomnande, säger Jessica Carlde, hotelldirektör.

Att göra en omvandling som denna under pågående pandemi har såklart inneburit en hel del utmaningar. Men intresset är stort och jag ser fram emot en höst där vi återgår till normalläge. Jag är så stolt över hela hotellet och den helhet vi skapat här och ser fram emot att ta emot fler människor och möten.

Unik byggteknik med hållbarhetsperspektiv

Med front mot E4:an som tydligt, tilltalande riktmärke har även exteriören av hotellet omvandlats och fått större fönsterpartier. Hotellet, som byggts ut och renoverats under drift, har delvis använt sig av en helt unik nyskapande modulteknik. Rum för rum har i sin helhet byggts upp i Isolamins fabrik i Överkalix för att sedan levereras som kompletta hotellrumsmoduler till Explore Arlandastad. Totalt tillverkades under några månader hundratals skräddarsydda och kompletta rum för slutmontering. Ur ett klimat- och hållbarhetsperspektiv lever denna byggnation upp till certifieringsstandarden BREEAM Excellent, vilket innebär att den sammanlagda miljöprestandan är mycket god.

Hotellrum Quality Hotel Arlanda XPO

Förvaltningen flyter på fint! Vi har ett smidigt samarbete med Explore Arlandastad. Vårt gemensamma mål är att ge människor en destination att uppleva och återkomma till, säger Jessica Carlde och berättar om hotellets restaurang Brasserie X där nordiska traditioner möter det franska brasseriets avspända atmosfär. Här rymmer menyn smakrika och okomplicerade måltider tillagade från grunden.

Brasseri X

Personligen ser hon gärna att ännu fler aktörer inom restaurang, upplevelse, fritidsaktiviteter och nöjen etablerar sig i Explore Arlandastad.

Läget är optimalt och jag tror på samverkan och att skapa attraktionskraft tillsammans. Dagens mötesdeltagare och konferensbesökare vill göra mer än att bara mötas. De vill ha valfrihet och variation. Jag ser också att Explore Arlandastad kan locka invånare från grannområden.

Konferensrum Quality Hotel Arlanda XPO