Scandinavian XPO – nära samarbete när Nordens närmaste mötesplats byggdes

Uppbyggnadsperioden har varit intensiv med en tydlig målbild och minst sagt höga ambitioner. Scandinavian XPO är en del av Explore Arlandastads långsiktiga satsning att skapa unika, attraktiva miljöer för möten. I februari 2021 var anläggningen färdigbyggd och dörrarna öppnades till Nordens närmaste mötesplats.

Att skapa och öppna en ny anläggning i denna storlek innebär alltid en hel del fix och trix, inte minst den första tiden. Ibland daglig kontakt mellan oss som jobbar här och Explore Arlandastads projektledare och förvaltning. Det har verkligen underlättat att man som vi har en fantastisk fastighetsägare som verkligen bryr sig, säger Anna Bauer, VD Scandinavian XPO.

Flexibla ytor anpassade för alla typer av möten mellan människor. Stora evenemangs-och mässhallar. Konferenslokaler, hotell och restauranger. Scandinavian XPO som i första etappen har öppnat upp med 40 000 kvadratmeter bidrar starkt till Explore Arlandastads attraktionskraft.

Scandinavian XPO lounge

Som VD tar Anna Bauer med sig lång erfarenhet från andra arenor, både nationellt och internationellt. Hon berättar om glädjen att få vara med om resan att skapa och driva Scandinavian XPO som hon ser är en optimal arena som förenar flexibilitet, funktionalitet och dessutom rymmer en i mäss-sammanhang ovanlig, välkomnande charm.

Känslan som möter besökare är inte ekande, stora lokaler utan en varm, trygg lobbykänsla och tilltalande, skandinavisk design. Här finns ett sammanhängande helhetstänk! Från byggstart har det varit ett gemensamt mål att möta och förena de krav som arrangörer och leverantörer ställer på teknik och logistik samtidigt som upplevelsen för de besökare och de som ska jobba här dagligen har varit i centrum, säger Anna Bauer.

Scandinavian XPO konferens

Hon är stolt över att Scandinavian XPO är en del av något större och att tillsammans med andra aktörer inom Explore Arlandastad bidra till en stark destination.

Det finns en känsla av high end-profil på hela området och som aktör här får man vara en del av synergier och samarbeten som verkligen kan gynna ens verksamhet.

Läget med närheten till Arlanda är allt! 

Förutom topputrustade och flexibla lokaler och ytor kräver arrangörer idag att mötes-och evenemangsarenor ligger lättillgängligt och smidigt. Det är inte för inte som Scandinavian XPO titulerar sig Nordens närmaste mötesplats. Hit går det snabbt att pendla för besökare även från våra nordiska länder. 5 minuter till Arlanda Flygplats, 20 minuter till Sthlm med tåg (40 min med bil) och 20 minuter till Uppsala (tåg och bil) och precis intill E4:an är läget minst sagt nära för de allra flesta.

Det är inte för inte som Scandinavian XPO titulerar sig Nordens närmaste mötesplats.

Läget är svårt att överträffa. Explore Arlandastad ligger verkligen tillgänglig både för de företag och verksamheter som finns här med medarbetare och dagliga besökare och leveranser och för de som reser hit för konferenser och events. Dagens brist på tid kräver smidiga, tillgängliga transportmöjligheter, säger Anna Bauer och lyfter även miljöperspektivet.

Folk kommer fortsätta att flyga för att mötas och längtan efter att ses fysiskt i härliga lokaler är stor. Här har vi skapat ett attraktivt nav för möten och arrangemang. Där besökare som kommer med flyg landar tar vi vid. Scandinavian XPOs närhet till flygplatsen sparar både tid och utsläpp.

Scandinavian XPO:s Konferenslounge

Vi skapar mer och blir fler!

Missa inte möjligheten att bli granne med Nordens närmaste mötesplats.

Var med!