Vi gillar nyfikna människor - här hittar du våra nyheter!

För oss är utveckling en självklarhet - och ständiga förändringar en förutsättning. Var med när det händer och missa inte våra nyheter och pressmeddelanden.

Här hittar du Explore Arlandastads nyheter, pressmeddelanden, bilder och filmer för nedladdning och annan info. Saknar du något? Kontakta oss på press@arlandastad.se.
 

Nyheter om och från Explore Arlandastad

24 augusti 2023

Bankomat väljer Explore Arlandastad som sin etableringsort för att växa

Arlandastad Group har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Bankomat AB. Det nya avtalet omfattar uppförande av ett nytt hus med placering i Explore Arlandastad. Samtidigt ingår Arlandastad Group ett JV-bolag med BRA Bygg för utveckling av fastigheten.

03 juli 2023

Explore Arlandastad blir ny hubb för Nordens största hållbarhetskonferens

Arlandastad Group är ny hubbarrangör för A Sustainable Tomorrow. Med två hubbar, en i Arlandastad och en i Skavsta, vill bolaget uppmärksamma vikten av samverkan för att accelerera utvecklingen mot en mer hållbar framtid. Tillsammans med Sigtuna kommun och Nyköpings kommun livesänder båda hubbarna A Sustainable Tomorrows framtids- och hållbarhetskonferens den 15 september.

17 April 2023

Världsunikt projekt med fullstora självkörande elbussar

Arlandastad Group har tillsammans med RISE, Vy, Adastec och Applied Autonomy påbörjat ett unikt projekt med fullstora autonoma bussar i Explore Arlandastad. Målet är kommersiell trafik mellan Arlandastad och Stockholm Arlanda Airport, en av många sträckor inom Arlandaområdet som har efterfrågan på ökad tillgänglighet.

14 mars 2023

Svensk skogsnäring lyfts med träinstallationer i Scandinavian XPO under EU-toppmötena

Två månader har gått sedan Sverige tog över ordförandeskapet i EU:s ministerråd. Redan nu har hundratals delegater, företagare och forskare från hela Europa varit på plats mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO i Explore Arlandastad för olika möten, seminarier och sammankomster. Ett perfekt tillfälle att visa upp Sveriges olika miljöer och möjligheterna som finns här. Bland annat med flera träinstallationer signerat Skogsindustrierna. 

17 januari 2023

Fler verksamheter öppnar i Scandinavian XPO

Inför Regeringskansliets hyresperiod av mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO i Explore Arlandastad har fastigheten genomgått ett omfattande modernisering och inkluderar ett attraktivt utbud av service och verksamheter för besökarna och området i stort. Nytt på plats från den 17 januari är en libanesisk bistro, co-working, ett träningscenter för golf samt en boulebana.

11 november 2022

Ny huvudgata i Arlandastad öppnad – möjliggör smidigare utveckling av området

I dag öppnas den nya huvudgatan genom en av stadsdelarna i Explore Arlandastad. Den nya delen av Halmsjövägen är dimensionerad för alla typer av fordon och trafik och har även en generös gång- och cykelbana. Därmed är större delen av huvudinfrastrukturen i området på plats och bidrar till ökad tillgänglighet och smidigare etablering för kommande verksamheter.

05 oktober 2022

Restaurangföretaget Heat öppnar nytt koncept i Explore Arlandastad

Nu öppnar Heat sin första Heat Express-restaurang och välkomnar gäster att uppleva hemlagad husmanskost där snabbhet, enkelhet och kvalitet förenas i en smakrik upplevelse.

09 juni 2022

De blir första idrottsförbundet till Explore Arlandastads Training Academy

Första idrottsförbundet att flytta till Explore Arlandastad blir Parasport Sverige – förbundet som administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. 

02 maj 2022

Stockholm Hotel Apartments öppnar longstay i Explore Arlandastad

Den 1 maj öppnade Stockholm Hotel Apartments Arlanda XPO dörrarna för sina första övernattande gäster vid mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO i Arlandastad. Därmed får Explore Arlandastad sitt första longstay-hotell intill ett av områdets starkaste mötesplatser.

13 April 2022

Arlandastad Group startar upp arbetet mot en framtida Training Academy – möjliggör en samlad plats för svensk idrott och hälsa

Sigtuna Kommun har fattat beslut om positivt planbesked för den mark som Arlandastad Group förvärvade 23 november 2021. Förvärvet är villkorat av att Sigtuna Kommun ger positivt planbesked.