Training Academy

Training Academy - en samhällsviktig och energirik satsning

Gräset är alltid grönare utanför ramarna! Särskilt för företag och verksamheter som tänker stort och som vill ha utrymme att växa. Upptäck möjligheterna hos Explore Arlandastad och vår nya stadsdel för träning och hälsa – Training Academy!  

Klara, färdiga, spring - satsningen har bara börjat 
Med energi och uthållighet kommer Explore Arlandastad att ge rätt förutsättningar för en samlad plats för idrott, hälsa och innovation. Training Academy består i ett första skede av 490 000 kvadratmeter. Förutom ytor anpassade för olika typer av idrott och hälsa samt inomhus- och utomhusidrotter skapas även en samlad plats för innovation som till exempel ett centrum med fokus på utbildning, friskvård och idrottsmedicin. 

Ett superläge med enkel logistik och synergieffekter  
Genom nära samarbete med Sigtuna kommun och aktörer från hela Idrottssverige finns potential att skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter som vill ta plats och växa. Självklart vet ni redan att mycket, för att inte säga allt, handlar om läget. Training Academy ligger lättillgängligt mitt emellan Stockholm och Uppsala. Med direkt närheten till E4:an, på en del av Arlandastad Golf, precis intill Stockholm Arlanda Airport och därmed granne med världen. Training Academy är en självklar plats för både verksamheter och nära och långväga besökare.  

Var med från avspark   
Training Academy är en mötesplats för företag och människor som vill mötas och utveckla verksamheter och idéer. En samlad plats för ett växande Idrottssverige. Här finns utrymme för hälsosamma möten, kreativa konferenser, utbildning och såklart en och en annan träning tillsammans. Här finns möjlighet att skräddarsy lokaler och ytor att passa just er verksamhet. Här får små idéer ta plats eller helt enkelt växa sig ännu större. Med 490 000 kvadratmeter på rätt läge finns det plats att bygga era drömmar. 

Första idrottsförbundet att flytta till Explore Arlandastad blev Parasport Sverige – förbundet som administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning som valde läget för att förenkla hantering och logistik för förbundet inför deras nationella och internationella tävlingar. 

Behovet av idrottshallar och sportrelaterade anläggningar är stort då både befolkningen och städerna växer, något som även understryks i Stockholms stads rapport Strategi för idrottsanläggningar 2022–2026
 

Ready, steady, go - vi berättar gärna!

Foto på leende Catarina Sjömark iklädd kavaj och ljusblå blus
Catarina Sjömark

Affärsutvecklare
Stora idéer måste få ta plats!

0

Våra projekt

Rum från Stockholm Hotel Apartments Arlanda XPOmed trägolv, säng, köksbord för två och en fotölj
Slutförda

Stockholm Hotel Apartment - Longstay

Stockholm Hotel Apartment Longstayhotell möter efterfrågan av flexibla boendealternativ för längre vistelser och byggs med hållbarhet i fokus.

Mer om projektet
En visionsbild av företagsparken F60 i Arlandastad illustrerad ovanifrån med ett flygplan som flyger över platsen
Pågående

Explore Arlandastad Stadsdel 5

Stadsdels 5 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Stadsdelen präglas av tempo, fart, liv och rörelse och har stora ytor som möjliggör stora upplevelser och stora satsningar. Här växer F60 Företagspark fram.

Mer om projektet
Visionsbild Stadsdel 4
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 4

Stadsdel 4 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Här finns rätt förutsättningar för Explore Arlandastads kommunikationsnod med autonoma bussar, taxi, gång- och cykelbanor, pendeltågsstation, smidig avfart från E4:an. I planerna för denna stadsdel finns genomtänkta lösningar för enkel access.

Mer om projektet
Etablera dig i Explore Arlandastad
Pågående

Centrum Explore Arlandastad

Stadsdel 1 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Här är Explore Arlandastads absoluta centrum och den självklara mötesplatsen för verksamheter och besökare.

Mer om projektet
Visionsbild stadsdel 6
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 6

Stadsdel 6 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Beläget längs med E4:an ger denna stadsdel en självklar möjlighet till exponering för de hundratusentals människor som passerar dagligen.

Mer om projektet
Interior from Scandinavian XPO 2023
Pågående

Scandinavian XPO vidareutveckling

Scandinavian XPO utvecklas och anpassas för att välkomna ännu fler verksamheter och besökare! Här hittar du numera kontorshotell, utbildningslokaler, showroom, vårdcentral och träningscenter för golf. Vad behöver din verksamhet?

Mer om projektet
energistrategi i Arlandastad
Pågående

Energiutveckling i Arlandastad

Förnybar energi och energilagring är viktiga delar av framtidens hållbara energilösningar. Arlandastad Group tar ett helhetsgrepp om energifrågorna och utvecklar en energistrategi med möjligheter för solenergiproduktion, energilagring, fastighetsstyrning och elnätshantering.

Mer om projektet
Visionsbild utveckling av Drivelab BIG
Pågående

Drivelab BIG - när störst inte är stort nog

Lastbilar, bussar, entreprenad-, skogs och jordbruksmaskiner, husbilar. Här tar stora fordon plats! Nu skapar vi ännu mer utrymme för Drivelab BIG – för ännu mer möjligheter och för fler att vara med.

Mer om projektet
Visionsbild på Bake My Days kommande bageri i Explore Arlandastad
Pågående

Bake My Day

Bake My Day erbjuder hantverksmässiga, äkta och generösa konditori- och bageriupplevelser. För det krävs rätt läge, rätt lokaler och samarbete. Just därför har bolaget valt Explore Arlandastad för sitt nya bageri på cirka 10 000 kvadratmeter.

Mer om projektet
Invigning tunnel under E4
Slutförda

Tunnel och huvudgata

Integrerat och välplanerat - så skapas de bästa förutsättningarna för en bra infrastruktur för Explore Arlandastad. Med den nya tunneln under E4:an ökar tillgängligheten till området. Utöver den fullstora tunneln är utbyggnad av huvudstråket i hela området snart färdigställt.

Mer om projektet