Explore Arlandastad Training Academy

Training Academy - en samhällsviktig och energirik satsning

Satsningen har bara börjat! Med energi och uthållighet kommer Explore Arlandastad att ge rätt förutsättningar för en samlad plats för idrott, hälsa och innovation. Markförvärvet ligger i direkt anslutning till befintliga markinnehav i Explore Arlandastad och består av 490 000 kvadratmeter mark i en första etapp. Förutom ytor anpassade för olika typer av idrott och hälsa, inomhus- och utomhusidrotter även plats för ett centrum för utbildning, administration och idrottsmedicin.

Ett läge som förenklar logistik och ger synergieffekter 
Första idrottsförbundet att flytta till Explore Arlandastad blev Parasport Sverige – förbundet som administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning som valde läget vid Arlanda Flygplats, E4 och mitt emellan Stockholm och Uppsala för att förenkla hantering och logistik för förbundet inför deras nationella och internationella tävlingar. 

Behovet av idrottshallar och sportrelaterade anläggningar är stort då både befolkningen och städerna växer, något som även understryks i Stockholms stads rapport Strategi för idrottsanläggningar 2022–2026

Genom samarbete med Sigtuna Kommun och idrottssverige finns potential att skapa en mötesplats för människor och där företag och verksamheter kan dra nytta av platsens givna synergieffekter.

Vill du veta mer? Vi berättar gärna!

Foto på leende Catarina Sjömark iklädd kavaj och ljusblå blus
Catarina Sjömark

Kommersiell Projektledare
Stora idéer måste få ta plats!

Erik Nyberg Projektchef, Arlandastad Group
Erik Nyberg

Projektchef
Prata med mig om era idéer! 

Våra projekt

Visionsbild Drivelab Sales and Service
Pågående

Drivelab Sales & Service – Etapp 2

Idag är Drivelab Sales & Service ett välbesökt och etablerat försäljnings- och serviceområde. Här, på ett optimalt läge, finns ytterligare 9000 kvadratmeter med möjligheter. Den verksamhet som etablerar sig här får stora möjligheter att skräddarsy och anpassa sina lokaler.

Mer om projektet
Visionsbild stadsdel 6
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 6

Stadsdel 6 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Beläget längs med E4:an ger denna stadsdel en självklar möjlighet till exponering för de hundratusentals människor som passerar dagligen.

Mer om projektet
Visionsbild Scandinavian XPO och Quality Hotel Arlanda XPO
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 1 Centrum

Stadsdel 1 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Här är Explore Arlandastads absoluta centrum och den självklara mötesplatsen för verksamheter och besökare.

Mer om projektet
Visionsbild F60 Företagspark
Pågående

F60 – Flygplatsnära företagspark

F60 - en företagspark där mötet mellan människor, miljö, verksamheter och affärsutveckling är i fokus. Här ges plats för aktörer i alla storlekar, små som stora – en blandning som ger positiva synergieffekter. Det kommer speglas i såväl arkitektur som områdesplanering.

Mer om projektet
Visionsbild utveckling av Drivelab BIG
Pågående

Drivelab BIG - när störst inte är stort nog

Lastbilar, bussar, entreprenad-, skogs och jordbruksmaskiner, husbilar. Här tar stora fordon plats! Nu skapar vi ännu mer utrymme för Drivelab BIG – för ännu mer möjligheter och för fler att vara med.

Mer om projektet
Visionsbild Scandinavian XPO
Pågående

Scandinavian XPO – Etapp 2

Nu blir det ännu mer för att locka fler. Under etapp 2 kommer Scandinavian XPO komplettera sitt redan rika utbud som idag består av mässhallar, loungemiljöer, hotell, restauranger, barer, caféer, eventytor, konferensrum, träningscenter, golf, läkarmottagning.

Mer om projektet
En visionsbild av företagsparken F60 i Arlandastad illustrerad ovanifrån med ett flygplan som flyger över platsen
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 5

Stadsdels 5 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Stadsdelen präglas av tempo, fart, liv och rörelse och har stora ytor som möjliggör stora upplevelser och stora satsningar. Här växer den flygplatsnära företagsparken F60 fram.

Mer om projektet
Rum från Stockholm Hotel Apartments Arlanda XPOmed trägolv, säng, köksbord för två och en fotölj
Pågående

Stockholm Hotel Apartment - Longstay

Stockholm Hotel Apartment Longstayhotell möter efterfrågan av flexibla boendealternativ för längre vistelser och byggs med hållbarhet i fokus.

Mer om projektet
P-Däck
Pågående

P-däck

Smidigt, säkert och rymligt. För att ytterligare öka tillgängligheten kommer ett högt P-däck att byggas på optimalt läge intill Drivelab Center.

Mer om projektet
Visionsbild Stadsdel 4
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 4

Stadsdel 4 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Här finns rätt förutsättningar för Explore Arlandastads kommunikationsnod med autonoma bussar, taxi, gång- och cykelbanor, pendeltågsstation, smidig avfart från E4:an. I planerna för denna stadsdel finns genomtänkta lösningar för enkel access.

Mer om projektet