Explore Arlandastad Training Academy

Training Academy - en samhällsviktig och energirik satsning

 

Gräset är alltid grönare utanför ramarna! Särskilt för företag och verksamheter som tänker stort och som vill ha utrymme att växa. Upptäck möjligheterna hos Explore Arlandastad och vår nya stadsdel för träning och hälsa – Training Academy!  

Klara, färdiga, spring - satsningen har bara börjat 
Med energi och uthållighet kommer Explore Arlandastad att ge rätt förutsättningar för en samlad plats för idrott, hälsa och innovation. Training Academy består i ett första skede av 490 000 kvadratmeter. Förutom ytor anpassade för olika typer av idrott och hälsa samt inomhus- och utomhusidrotter skapas även en samlad plats för innovation som till exempel ett centrum med fokus på utbildning, friskvård och idrottsmedicin. 

Ett superläge med enkel logistik och synergieffekter  
Genom nära samarbete med Sigtuna kommun och aktörer från hela Idrottssverige finns potential att skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter som vill ta plats och växa. Självklart vet ni redan att mycket, för att inte säga allt, handlar om läget. Training Academy ligger lättillgängligt mitt emellan Stockholm och Uppsala. Med direkt närheten till E4:an, på en del av Arlandastad Golf, precis intill Stockholm Arlanda Airport och därmed granne med världen. Training Academy är en självklar plats för både verksamheter och nära och långväga besökare.  

Var med från avspark   
Training Academy är en mötesplats för företag och människor som vill mötas och utveckla verksamheter och idéer. En samlad plats för ett växande Idrottssverige. Här finns utrymme för hälsosamma möten, kreativa konferenser, utbildning och såklart en och en annan träning tillsammans. Här finns möjlighet att skräddarsy lokaler och ytor att passa just er verksamhet. Här får små idéer ta plats eller helt enkelt växa sig ännu större. Med 490 000 kvadratmeter på rätt läge finns det plats att bygga era drömmar. 

Första idrottsförbundet att flytta till Explore Arlandastad blev Parasport Sverige – förbundet som administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning som valde läget för att förenkla hantering och logistik för förbundet inför deras nationella och internationella tävlingar. 

Behovet av idrottshallar och sportrelaterade anläggningar är stort då både befolkningen och städerna växer, något som även understryks i Stockholms stads rapport Strategi för idrottsanläggningar 2022–2026
 

Ready, steady, go - vi berättar gärna!

Foto på leende Catarina Sjömark iklädd kavaj och ljusblå blus
Catarina Sjömark

Affärsutvecklare
Stora idéer måste få ta plats!

Erik Nyberg Chef Fastighetsförädling, Arlandastad Group
Erik Nyberg

Chef Fastighetsförädling
Prata med mig om era idéer! 

Våra projekt

Visionsbild stadsdel 6
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 6

Stadsdel 6 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Beläget längs med E4:an ger denna stadsdel en självklar möjlighet till exponering för de hundratusentals människor som passerar dagligen.

Mer om projektet
Invigning tunnel under E4
Slutförda

Tunnel och huvudgata

Integrerat och välplanerat - så skapas de bästa förutsättningarna för en bra infrastruktur för Explore Arlandastad. Med den nya tunneln under E4:an ökar tillgängligheten till området. Utöver den fullstora tunneln är utbyggnad av huvudstråket i hela området snart färdigställt.

Mer om projektet
Visionsbild F60 Företagspark
Pågående

F60 Företagspark

F60 Företagspark - en företagspark där mötet mellan människor, miljö, verksamheter och affärsutveckling är i fokus. Här ges plats för aktörer i alla storlekar, små som stora – en blandning som ger positiva synergieffekter. Det kommer speglas i såväl arkitektur som områdesplanering.

Mer om projektet
Visionsbild utveckling av Drivelab BIG
Pågående

Drivelab BIG - när störst inte är stort nog

Lastbilar, bussar, entreprenad-, skogs och jordbruksmaskiner, husbilar. Här tar stora fordon plats! Nu skapar vi ännu mer utrymme för Drivelab BIG – för ännu mer möjligheter och för fler att vara med.

Mer om projektet
Visionsbild Stadsdel 4
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 4

Stadsdel 4 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Här finns rätt förutsättningar för Explore Arlandastads kommunikationsnod med autonoma bussar, taxi, gång- och cykelbanor, pendeltågsstation, smidig avfart från E4:an. I planerna för denna stadsdel finns genomtänkta lösningar för enkel access.

Mer om projektet
Autonom fullstor buss i närbild
Pågående

Världsunikt projekt med fullstora självkörande bussar

Tillsammans med med RISE, Vy, Adastec och Applied Autonomy har Arlandastad Group påbörjat ett unikt projekt med fullstora autonoma bussar i Explore Arlandastad. Målet är att introducera autonoma fullskaliga bussar för kommersiell trafik mellan Arlandastad och Stockholm Arlanda Airport.

Mer om projektet
Visionsbild på Bake My Days kommande bageri i Explore Arlandastad
Pågående

Bake My Day

Tätt samarbete och snabb byggstart! Förutom att Bake My Day tecknat hyresavtal kommer hela satsningen att ske i tätt samarbete med Explore Arlandastad då bolaget ingår i en koncern som även omfattar byggentreprenad genom byggföretaget Applied Warehouses.

Mer om projektet
Visionsbild Drivelab Sales and Service
Pågående

Drivelab Sales & Service – Etapp 2

Idag är Drivelab Sales & Service ett välbesökt och etablerat försäljnings- och serviceområde. Här, på ett optimalt läge, finns ytterligare 9000 kvadratmeter med möjligheter. Den verksamhet som etablerar sig här får stora möjligheter att skräddarsy och anpassa sina lokaler.

Mer om projektet
visionsbild på Plaza XPO i Scandinavian XPO
Pågående

Vidareutveckling av Scandinavian XPO – etapp 2

Här kan din verksamhet få utrymme att tänka stort! Mitt emellan Sveriges snabbast växande regioner - Stockholm och Uppsala - och närheten till Stockholm Arlanda Airport. Här finns lediga lokaler för olika typer av verksamheter.

Mer om projektet
Visionsbild Scandinavian XPO och Quality Hotel Arlanda XPO
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 1 Centrum

Stadsdel 1 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Här är Explore Arlandastads absoluta centrum och den självklara mötesplatsen för verksamheter och besökare.

Mer om projektet