Explore Arlandastad Stadsdel 5

En stadsdel präglad av tempo, fart, liv och rörelse. Här är det verkligen de stora ytorna som möjliggör stora upplevelser och stora satsningar. Och det är här vi satsar på F60 Företagspark. 

Här ligger idag delar av Drivelab Stockholm, navet för utbildning och events inom fordonsindustrin.Med Sveriges modernaste testbana, Drivelab Test Track 1, garanteras besökare från hela världens fordonsindustri som genomför utbildningar, produktlanseringar och events på plats. I stadsdelen ligger även Test Track 2 som är konstruerad för räddningstjänstens fordon. Och så störst av allt - Drivelab BIG som samlar den riktigt tunga fordonsindustrin. 

Precis som Explore Arlandastads övriga stadsdelar utvecklas denna med ett genomgående klustertänk. Målsättningen? Att även här skapa en stadsdel som ger plats åt möten, utbyten och gynnsamma samarbeten. Just därför är Stadsdel 5 självskriven som plats för F60 Företagspark - Explore Arlandastads företagspark som kommer vara rätt plats för företag och människor som vill mötas och utveckla såväl verksamheter som idéer. 

Precis intill E4:an med 100 000 förbipasserande människor varje dag, mitt emellan Uppsala och Stockholm och ett fåtal minuter från flygplatsen attraherar F60 en variation av företag som förutom ett starkt sammanhang söker ett optimalt läge. Stadsdel 5 är ytterligare en del av Explore Arlandastad som utvecklas för att ge rätt plats och förutsättningar för framgång genom synergieffekter.

Stadsdel 5 – en del av Explore Arlandastad

Stadsdelarna i Explore Arlandastad

Vill du veta mer? Vi berättar gärna!

Thomas Cassel, Kommersiell Projektledare
Thomas Cassel

Affärsutvecklare
Små idéer får utrymme att växa!

Erik Nyberg Chef Fastighetsförädling, Arlandastad Group
Erik Nyberg

Chef Fastighetsförädling
Prata med mig om era idéer! 

Våra projekt

Visionsbild stadsdel 6
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 6

Stadsdel 6 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Beläget längs med E4:an ger denna stadsdel en självklar möjlighet till exponering för de hundratusentals människor som passerar dagligen.

Mer om projektet
Visionsbild Drivelab Sales and Service
Pågående

Drivelab Sales och Service – Etapp 2

Ett välbesökt och etablerat område i Explore Arlandastad med inriktning på försäljning och service inom fordonsbranchen.

Mer om projektet
Autonom fullstor buss i närbild
Pågående

Färdigställd förstudie om självkörande stora elbussar

Under oktober 2023 färdigställdes en förstudie gällande stora självkörande elbussar i Arlandastad och Stockholm Arlanda Airport. Detta i ett projekt lett av Arlandastad Group tillsammans med Vy Buss och RISE.

Mer om projektet
Visionsbild utveckling av Drivelab BIG
Pågående

Drivelab BIG - när störst inte är stort nog

Lastbilar, bussar, entreprenad-, skogs och jordbruksmaskiner, husbilar. Här tar stora fordon plats! Nu skapar vi ännu mer utrymme för Drivelab BIG – för ännu mer möjligheter och för fler att vara med.

Mer om projektet
Visionsbild Stadsdel 4
Framtida

Explore Arlandastad Stadsdel 4

Stadsdel 4 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Här finns rätt förutsättningar för Explore Arlandastads kommunikationsnod med autonoma bussar, taxi, gång- och cykelbanor, pendeltågsstation, smidig avfart från E4:an. I planerna för denna stadsdel finns genomtänkta lösningar för enkel access.

Mer om projektet
Visionsbild på Bake My Days kommande bageri i Explore Arlandastad
Pågående

Bake My Day

Bake My Day erbjuder hantverksmässiga, äkta och generösa konditori- och bageriupplevelser. För det krävs rätt läge, rätt lokaler och samarbete. Just därför har bolaget valt Explore Arlandastad för sitt nya bageri på cirka 10 000 kvadratmeter.

Mer om projektet
Rum från Stockholm Hotel Apartments Arlanda XPOmed trägolv, säng, köksbord för två och en fotölj
Slutförda

Stockholm Hotel Apartment - Longstay

Stockholm Hotel Apartment Longstayhotell möter efterfrågan av flexibla boendealternativ för längre vistelser och byggs med hållbarhet i fokus.

Mer om projektet
Visionsbild F60 Företagspark
Pågående

F60 Företagspark

F60 Företagspark - här ges plats för företag i alla storlekar, små som stora – en blandning som ger positiva synergieffekter. Det kommer speglas i såväl arkitektur som områdesplanering. Fokus ligger på mötet mellan människor, miljö, verksamheter och affärsutveckling.

Mer om projektet
Visionbild Explore Arlandastads Training Academy
Pågående

Explore Arlandastad Training Academy

Explore Arlandastad ger utrymme och rätt förutsättningar för en samlad plats för idrott, hälsa och innovation.

Mer om projektet
Etablera dig i Explore Arlandastad
Pågående

Centrum Explore Arlandastad

Stadsdel 1 är ett större utvecklingsområde i Explore Arlandastad. Här är Explore Arlandastads absoluta centrum och den självklara mötesplatsen för verksamheter och besökare.

Mer om projektet